Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Сильчук Т. А. 
Дослідження біотехнологічних властивостей тістових напівфабрикатів / Т. А. Сильчук, В. І. Дробот // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 210-215. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_26
Досліджено процес приготування тістових напівфабрикатів - закваски спонтанного бродіння за дискретних умов виробництва хліба. Показано процес приготування закваски в циклі розведення та досліджено її якість у виробничому циклі за різного співвідношення в ній стиглої закваски та поживної суміші. Встановлено, що в заквасках спонтанного бродіння, оновлених за однакового співвідношення стиглої закваски та поживної суміші, є більшим вміст органічних кислот і вищою якість закваски. Доведено, що інтенсивність кислотонакопичення в заквасці збільшується зі збільшенням вмісту в ній поживного середовища. Використання закваски спонтанного бродіння надає змогу одержати вироби з високими органолептичними та фізико-хімічними показниками якості та може бути рекомендоване для виробництва житньо-пшеничних сортів хліба за умов міні-підприємств і закладів ресторанного господарства.
  Повний текст PDF - 361.837 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сильчук Т.
  • Дробот В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сильчук Т. А. Дослідження біотехнологічних властивостей тістових напівфабрикатів / Т. А. Сильчук, В. І. Дробот // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 210-215. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_26.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Сильчук Тетяна Анатоліївна (технічні науки)
  • Дробот Віра Іванівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського