Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Власенко І. Г. 
Удосконалення технології сиру "Моцарела-манзар" функціонального призначення / І. Г. Власенко, В. В. Власенко, Т. В. Семко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 228-236. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_29
Висвітлено питання переробки молока-сировини на функціональний м'який сир "Моцарела-манзар" з рослинними добавками. Досліджено вплив складових на органоліптичні показники м'якого сиру "Моцарела-манзар". В технологічну схему виробництва м'якого сичужного сиру "Моцарела-манзар" функціонального призначення запропоновано внесення у сухому вигляді кропу та петрушки у кількості 1 % від сирної маси. Після формування сирна маса піддається попередньому охолодженню й упакуванню. Доведено необхідність додавання в упаковку з сиром суміші підсирної сироватки, розсолу й антисептика (10-відсотковий розчин нізину у 2-відсотковому розчині кухонної солі). За результатами дослідження встановлено, що термін зберігання сиру "Моцарела-манзар" досягає 20 днів.
  Повний текст PDF - 586.597 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Власенко І.
  • Власенко В.
  • Семко Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Власенко І. Г. Удосконалення технології сиру "Моцарела-манзар" функціонального призначення / І. Г. Власенко, В. В. Власенко, Т. В. Семко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 228-236. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_29.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Власенко Василь Вікторович (технічні науки)
  • Семко Тетяна Василівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського