Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Коляновська Л. М. 
Удосконалення технології виробництва екстракційних олій / Л. М. Коляновська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 206-212. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_26
Досліджено інтенсифікацію процесу екстрагування олії з насіння промислового призначення сої та ріпаку дією мікрохвильового поля. Досліджено вплив і визначено рекомендовані показники факторів для максимального вилучення цільового компонента при електромагнітному впливі. Розроблено методи експериментального моделювання, що надають змогу визначити коефіцієнти дифузії та масовіддачі, а також узагальнити результати експериментів екстрагування олії з насіння ріпаку та сої під впливом мікрохвильового поля. Визначено значення відповідних до умов проведення екстрагування коефіцієнтів масовіддачі, а також співвідношення в безрозмірних числах подібності для розрахунку інтенсивності масоперенесення в екстракторі з мікрохвильовим інтенсифікатором. Розроблено методику інженерного розрахунку екстрактора з електромагнітним інтенсифікатором і технологічну схему процесу.
  Повний текст PDF - 379.685 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Коляновська Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Коляновська Л. М. Удосконалення технології виробництва екстракційних олій / Л. М. Коляновська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 206-212. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_26.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Коляновська Людмила Миколаївна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського