Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Коляновська Л. М. Удосконалення технології виробництва екстракційних олій / Л. М. Коляновська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 206-212. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_26 Досліджено інтенсифікацію процесу екстрагування олії з насіння промислового призначення сої та ріпаку дією мікрохвильового поля. Досліджено вплив і визначено рекомендовані показники факторів для максимального вилучення цільового компонента при електромагнітному впливі. Розроблено методи експериментального моделювання, що надають змогу визначити коефіцієнти дифузії та масовіддачі, а також узагальнити результати експериментів екстрагування олії з насіння ріпаку та сої під впливом мікрохвильового поля. Визначено значення відповідних до умов проведення екстрагування коефіцієнтів масовіддачі, а також співвідношення в безрозмірних числах подібності для розрахунку інтенсивності масоперенесення в екстракторі з мікрохвильовим інтенсифікатором. Розроблено методику інженерного розрахунку екстрактора з електромагнітним інтенсифікатором і технологічну схему процесу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Коляновська Л. М. Удосконалення технології виробництва екстракційних олій / Л. М. Коляновська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 206-212. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_26.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |