Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Сімахіна Г. О. Харчування як основна складова системи оздоровлення: точки зору Аюрведи і вітчизняної нутриціології / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 117-125. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_16 Наведено порівняльну характеристику підходів Аюрведи та вітчизняної нутриціології до проблеми оздоровчого впливу структури та якості харчування на стан здоров'я людини, її життєзабезпечення, фізичну і психологічну рівновагу. Продемонстровано низку специфічних, іноді суперечливих особливостей наукових шкіл Сходу і Заходу щодо з'ясування тих основни критеріїв, які визначають біологічну цінність і функціональну спрямованість як самого харчового продукту, так і його окремих нутрієнтів. Звернено увагу та виокремлено позитивні сторони обох концептуальних систем, які надають змогу кожному сформулювати індивідуальні принципи оздоровлення, що сприяє збереженню стану здоров'я на довгі роки. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Сімахіна Г. О. Харчування як основна складова системи оздоровлення: точки зору Аюрведи і вітчизняної нутриціології / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 117-125. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_16.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |