Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Пешук Л. В. 
Перспективи використання вторинної кверцетинвмісної сировини (лушпиння цибулі та часнику) і лікарських трав у технології спеціальних м’ясних продуктів / Л. В. Пешук, Т. М. Іванова, Ю. В. Гавалко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 230-236. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_30
Використання природних флавоноїдів, зокрема кверцетину, є перспективним напрямком розширення групи м'ясних продуктів. Антиоксидантна активність кверцетину обумовлена його здатністю пригнічувати процеси перекисного окиснення ліпідів, знижувати вміст вільних радикалів. Кверцетин відновлює структуру ушкоджених клітин печінки людини, перешкоджає згущенню крові, зміцнює імунну систему, регулює обмін глюкози в організмі. Наведено калібрувальний графік досліджуваних розчинів кверцетину різної концентрації у розчині католіту (за довжини хвилі 395 нм), згідно з яким можна кількісно визначити вміст кверцетину у приготованих зразках - екстрактах із лікарських трав, лушпиння цибулі та часнику.
  Повний текст PDF - 411.131 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Пешук Л.
  • Іванова Т.
  • Гавалко Ю.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Пешук Л. В. Перспективи використання вторинної кверцетинвмісної сировини (лушпиння цибулі та часнику) і лікарських трав у технології спеціальних м’ясних продуктів / Л. В. Пешук, Т. М. Іванова, Ю. В. Гавалко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 230-236. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_30.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського