Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Бондарєва В. Й. 
Отримання ліпідного комплексу з фолікулярних яєць курей методом осадження гексаном / В. Й. Бондарєва, В. В. Манк, О. М. Мірошников // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 217-222. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_30
Описано процес одержання з фолікулярних яєць курей за допомогою методу осадження гексаном ліпідного екстракту і визначення за методом тонкошарової хроматографії (ТШХ) у його складі загальних ліпідів (ОЛ) і фосфоліпідів (ФЛ). Процес одержання ліпідного комплексу включав три стадії. Першою була стадія екстрагування фолікулярних яєць курей в етанолі й одержання ліпідної суспензії. Другою стадією була фільтрація суспензії та одержання фільтрату - ліпідного екстракту, який поділяли на надосадну рідину і осад. Третьою стадією процесу було роздільне упарювання надосадної рідини і осаду, а також їх екстракція гексаном. Визначення загальних ліпідів і фосфоліпідів в одержаних екстрактах проводилося за методом тонкошарової хроматографії. Одержані дані підтверджують доцільність використання такого біологічного матеріалу, як фолікулярні яйця курей для одержання фосфоліпідного комплексу, що містить фосфатидилхолін і фосфатидилетаноламін.
  Повний текст PDF - 394.204 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Бондарєва В.
  • Манк В.
  • Мірошников О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Бондарєва В. Й. Отримання ліпідного комплексу з фолікулярних яєць курей методом осадження гексаном / В. Й. Бондарєва, В. В. Манк, О. М. Мірошников // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 217-222. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_30.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського