Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Захарченко О. В. Наукові основи сталого розвитку / О. В. Захарченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 4. - С. 104-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_4_13 На підставі проведеного аналізу наведено визначення поняття сталого розвитку. З'ясовано, що країни за рівнем оптимального розвитку можна поділити на дві групи: які стали на цей шлях (США, Японія, ЄС) і в яких цей шлях тільки починається (країни Азії, Латинської Америки, Африки). Визначено коло проблем і чинників, які негативно впливають на збалансований розвиток, особливо країн, що розвиваються. Розкрито принципи, на яких базується концепція сталого розвитку. Встановлено, що серед основних компонент сталого розвитку виділяють економічну, соціальну й екологічну, розгляд яких є можливим тільки у взаємозв'язку. Розроблено модель взаємозв'язку складових сталого розвитку. Перераховано основні стратегічні тенденції, на яких базується планування стійкого розвитку. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Захарченко О. В. Наукові основи сталого розвитку / О. В. Захарченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 4. - С. 104-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_4_13. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |