Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Лапська Ю. Ю. 
Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262–продуцента ферментів целю-лолітичного комплексу / Ю. Ю. Лапська, Є. О. Омельчук, Ю. М. Пенчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 36-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_7
На базі одержаних експериментальних даних визначено джерела вуглецю, азоту і фосфору та підібрано умови культивування Aspergillus sp. 262 - продуцента целюлолітичних ферментів. Визначено, що у разі використання бурякового жому, <$E roman {CO(NH sub 2 ) sub 2}> і <$E roman {Na sub 2 HPO sub 4~cdot~12H sub 2 O}>, як компонентів поживного середовища, відбувається максимальний біосинтез комплексу целюлолітичних ферментів. Встановлено оптимальні умови культивування продуцента такі як: вплив температури, інтенсивності аерації, об'єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток посівного матеріалу на біосинтез ферментів целюлоз штамом максимального біосинтез комплексу ферментів Aspergillus sp. 262 для отримання.
  Повний текст PDF - 862.781 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Лапська Ю.
  • Омельчук Є.
  • Пенчук .

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Лапська Ю. Ю. Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262–продуцента ферментів целю-лолітичного комплексу / Ю. Ю. Лапська, Є. О. Омельчук, Ю. М. Пенчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 36-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського