Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Кулінченко В. Р. Пароутворення при кипінні в пористих структурах / В. Р. Кулінченко, Д. В. Каптановський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 103-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_19 Вивчено динаміку процесу випаровування води в пористих структурах. Дослідження комбінує ефект мас і капілярні сили. Фізично це є основою для обчислення інтенсивності теплового потоку - передача тепла через приховані характеристики процесу кипіння рідини. Така теорія включає певну кількість чинників, які характеризують структуру поверхні (шорсткість, меніск парової фази, орієнтація поверхні) та її вплив на передачу тепла, і визначаються експериментально. Формули одержано підрахунком центрів пароутворення та діаметрів бульбашок пари, зростаючих в пористих структурах. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Кулінченко В. Р. Пароутворення при кипінні в пористих структурах / В. Р. Кулінченко, Д. В. Каптановський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 103-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_19.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |