Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Рушай О. С. Дослідження показників мікробіологічної безпеки заквасок хліба функціонального призначення / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 53-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_12 Для виготовлення хліба із пророщеного зерна пшениці використовується закваска спонтанного зброджування, виготовлена із диспергованого пророщеного зерна пшениці. Внаслідок життєдіяльності молочнокислих бактерій у заквасці підвищується кислотність, що позитивно впливає на якість готового виробу. Окрім молочнокислих бактерій у заквасках розвиваються й інші групи мікроорганізмів. Встановлено кількісний та якісний склад мікрофлори закваски, її здатність до пригнічення росту тест-культур, визначено показники мікробіологічної безпеки хліба із пророщеного зерна пшениці. Показано позитивний вплив хмелю на мікробіологічну безпеку зернового хліба. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Рушай О. С. Дослідження показників мікробіологічної безпеки заквасок хліба функціонального призначення / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 53-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_12. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |