Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Рушай О. С. 
Дослідження показників мікробіологічної безпеки заквасок хліба функціонального призначення / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 53-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_12
Для виготовлення хліба із пророщеного зерна пшениці використовується закваска спонтанного зброджування, виготовлена із диспергованого пророщеного зерна пшениці. Внаслідок життєдіяльності молочнокислих бактерій у заквасці підвищується кислотність, що позитивно впливає на якість готового виробу. Окрім молочнокислих бактерій у заквасках розвиваються й інші групи мікроорганізмів. Встановлено кількісний та якісний склад мікрофлори закваски, її здатність до пригнічення росту тест-культур, визначено показники мікробіологічної безпеки хліба із пророщеного зерна пшениці. Показано позитивний вплив хмелю на мікробіологічну безпеку зернового хліба.
  Повний текст PDF - 632.9 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Рушай О.
  • Грегірчак Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Рушай О. С. Дослідження показників мікробіологічної безпеки заквасок хліба функціонального призначення / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 53-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_12.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського