Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Потемська О. І. 
Розробка ротаційної антифагової системи для виробництва ряжанки / О. І. Потемська, О. В. Науменко, Н. Ф. Кігель // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 68-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_14
Розроблено ротаційну антифагову систему S. thermophilus для виробництва ряжанки. Проведено скринінг штамів S. thermophilus за маркером фагорезистентності до вірулентних фагів, виділених за промислових умов. Досліджено лізигенних стан бактерій з використанням техніки індукції хлороформом. Відібрано та запропоновано залучати до складу заквашувальних композицій для ряжанки у ротаціях фагостійкі штами Streptococcus thermophilus, які не містять індуцибельних профагів.
  Повний текст PDF - 307.611 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Потемська О.
  • Науменко О.
  • Кігель Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Потемська О. І. Розробка ротаційної антифагової системи для виробництва ряжанки / О. І. Потемська, О. В. Науменко, Н. Ф. Кігель // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 68-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_14.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського