Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Поржезінський Ю. Г. Корозійні процеси в теплових мережах та водогрійних котлах і методи боротьби з кисневою корозією / Ю. Г. Поржезінський, М. М. Осадчий // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 70-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_14 Наведено основні типи корозії. Розглянуто залежність швидкості кисневої корозії заліза у воді від концентрації кисню, температури води, кількості розчинених у воді солей, швидкості руху води та величини pH. Наведено найбільш поширені методи для боротьби з кисневою корозією на водогрійних котельнях та теплових мережах. Приведено схему новітньої технології хімічної деаерації води на базі Redox-K-фільтра. Надано результати виробничих досліджень установки хімічної деаерації води Redox-K на водогрійних котельнях та теплових мережах України. Концентрацію кисню до установки виміряно за допомогою іодометричного методу визначення вмісту розчиненого кисню у воді (метод Вінклера). Концентрацію кисню після установки визначено способом, який оснований на зв'язуванні розчиненого у воді кисню лейкоосновою індигокарміну та візуальному порівнянні забарвлення робочого розчину з калібрувальною кольоровою шкалою. Установку рекомендовано для знекиснення підживлювальної води водогрійних котлів та теплових мереж. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Поржезінський Ю. Г. Корозійні процеси в теплових мережах та водогрійних котлах і методи боротьби з кисневою корозією / Ю. Г. Поржезінський, М. М. Осадчий // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 70-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_14. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |