Наукова періодика України Microbiological journal


Todosiichuk T. S. 
New Antibiotic Substances of the Streptomyces albus Enzybiotic Complex / T. S. Todosiichuk, V. V. Klochko, Ya. I. Savchuk, O. P. Kobzysta // Мікробіологічний журнал. - 2019. - Т. 81, № 5. - С. 62-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2019_81_5_7
Мета роботи - виділення та характеристика продуктів метаболізму антибіотичної природи (АБП) Streptomyces albus, аналіз антимікробного комплексу продуцента як основи для розробки ензибіотичного препарату. Використано штам-продуцент бактеріолітичних ферментів S. albus UN 44. Антагоністичну активність культури визначено методом радіальних штрихів. Для оцінки антибіотичної активності використано метод паперових дисків і біоавтографію. Виділені речовини АБП проаналізовано методами тонкошарової та рідинної хроматографії та мас-спектрометрії. Зі штаму S. albus UN 44 виділено та охарактеризовано сполуку антифунгальної дії з фактором розділення 0,65, наявністю фенольної групи в молекулі та максимумом поглинання в області 270 - 275 нм. Виділені антибіотичні сполуки ідентифіковано як біс(2-етилгексил)фталат і 3-О-метилциклополову кислоту. Вперше встановлено здатність штаму S. albus UN 44 до синтезу антибактеріальних та антифунгальних антибіотиків, які відносяться до похідних фталевого альдегіду.
  Повний текст PDF - 927.65 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Todosiichuk T.
  • Klochko V.
  • Savchuk Y.
  • Kobzysta O.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Todosiichuk T. S. New Antibiotic Substances of the Streptomyces albus Enzybiotic Complex / T. S. Todosiichuk, V. V. Klochko, Ya. I. Savchuk, O. P. Kobzysta // Мікробіологічний журнал. - 2019. - Т. 81, № 5. - С. 62-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2019_81_5_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського