Наукова періодика України | Microbiological journal | ||
Гудзенко O. В. Очистка та фізико-хімічні властивості α-L-рамнозидази Penicillium tardum / O. В. Гудзенко, Л. Д. Варбанець // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 1. - С. 13-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_1_3 Фракціонуванням сульфатом амонію, хроматографією на TSK-гелях Toyopearl HW-60 та Fractogel DEAE-650-s із супернатанта культуральної рідини Pіnicillium tardum IMB F-l00074 виділено й очищено у 23 рази фермент з alpha-L-рамнозидазною активністю, вихід якого складав 3,12 %. Питома активність ферменту складала 27,7 од/мг білка, молекулярна маса 67 кДа, температурний і pH-оптимум - <$E60~symbol Р roman C> і pH 5,0 відповідно. Показано високу pH- і термостабільність очищеного препарату alpha-L-рамнозидази P. tardum, яка може бути зумовлена наявністю вуглеводного компоненту, який складав 12 %. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гудзенко O. В. Очистка та фізико-хімічні властивості α-L-рамнозидази Penicillium tardum / O. В. Гудзенко, Л. Д. Варбанець // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 1. - С. 13-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_1_3.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |