Наукова періодика України Проблеми кріобіології і кріомедицини


Высеканцев И. П. 
Сохранность жизнеспособности и биологических свойств бактерий S. aureus и P. aeruginosa после хранения при температуре –196°С в течение 3-х лет / И. П. Высеканцев, С. В. Кощий, Е. В. Кудокоцева, О. В. Шаповалова, О. Н. Белоконь // Проблемы криобиологии. - 2003. - № 2. - С. 115-120. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2003_2_16
Відзначено, що зберігання за температури рідкого азоту бактерій S. aureus і P. aeruginosa протягом 3 років забезпечувало цілість життєздатних клітин і біологічних властивостей, які використовуються для таксономії й ідентифікації вказаних бактерій. Загибель частини бактеріальних клітин може відбуватись на етапі охолодження. Середовищем для консервування використано м'ясо-пептонний бульйон з домішкою цукрози або ДМСО.
  Повний текст PDF - 372.929 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Высеканцев И.
  • Кощий С.
  • Кудокоцева Е.
  • Шаповалова О.
  • Белоконь О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Высеканцев И. П. Сохранность жизнеспособности и биологических свойств бактерий S. aureus и P. aeruginosa после хранения при температуре –196°С в течение 3-х лет / И. П. Высеканцев, С. В. Кощий, Е. В. Кудокоцева, О. В. Шаповалова, О. Н. Белоконь // Проблемы криобиологии. - 2003. - № 2. - С. 115-120. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2003_2_16.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Шаповалова Ольга Вікторівна (1963–) (ветеринарні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського