Наукова періодика України Український журнал клінічної хірургії


Десятерик В. І. 
Оптимізація доопераційної підготовки та консервативного лікування обтураційної жовтяниці на тлі жовчнокам’яної хвороби / В. І. Десятерик, О. В. Котов, Д. В. Мамчур // Клінічна хірургія. - 2016. - № 9. - С. 32–34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KlKh_2016_9_11
Обтураційна жовтяниця (ОЖ) на тлі жовчнокам'яної хвороби (ЖКХ) діагностована у 61 хворого. Вивчений вплив на результати лікування L-лізину есцинату та глутаргіну, які включали в комплекс стандартної передопераційної підготовки, що переходила в консервативне лікування при зникненні ОЖ без оперативного втручання. За результатами біохімічних досліджень, що характеризують функціональний стан печінки, у хворих при використанні запропонованого лікування ОЖ зникала швидше. Позитивні результати лікування свідчили про актуальність обраного напрямку та необхідність його подальшого вивчення.
  Повний текст PDF - 61.577 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Десятерик В.
  • Котов О.
  • Мамчур Д.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Десятерик В. І. Оптимізація доопераційної підготовки та консервативного лікування обтураційної жовтяниці на тлі жовчнокам’яної хвороби / В. І. Десятерик, О. В. Котов, Д. В. Мамчур // Клінічна хірургія. - 2016. - № 9. - С. 32–34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KlKh_2016_9_11.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Десятерик Володимир Іванович (1949–) (медичні науки)
  • Котов Олександр Володимирович (медичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського