Наукова періодика України Харчова промисловість


Вороненко А. А. 
Особливості синтезу етаполану на суміші ацетату натрію та рафінованої соняшникової олії / А. А. Вороненко, М. Б. Ярош, Т. П. Пирог // Харчова промисловість. - 2019. - № 25. - С. 14-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_25_4
Досліджено вплив молярного співвідношення та концентрації моносубстратів у суміші, способу підготовки посівного матеріалу та складу поживного середовища на синтез мікробного екзополісахариду (ЕПС) етаполану при вирощуванні Acinetobacter sp. IМВ В-7005 на суміші ацетату натрію та рафінованої соняшникової олії. Кількість синтезованого полісахариду визначали ваговим методом після осадження ізопропанолом. ЕПС-синтезувальну здатність визначали як відношення кількості синтезованого полісахариду до біомаси та виражали у г ЕПС/г біомаси. Найвищі показники синтезу етаполану спостерігались за молярного співвідношення концентрацій ацетату та олії у суміші 1,0:0,13, що збігається з теоретично розрахованим.
  Повний текст PDF - 989.852 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Вороненко А.
  • Ярош М.
  • Пирог Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Вороненко А. А. Особливості синтезу етаполану на суміші ацетату натрію та рафінованої соняшникової олії / А. А. Вороненко, М. Б. Ярош, Т. П. Пирог // Харчова промисловість. - 2019. - № 25. - С. 14-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_25_4.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського