Наукова періодика України Харчова промисловість


Андронович Г. М. 
Використання подрібненого насіння білого льону у виробництві хлібобулочних виробів / Г. М. Андронович, Ю. В. Бондаренко, І. В. Гмиря, Н. А. Буцик // Харчова промисловість. - 2018. - № 24. - С. 32-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_24_6
Вивчено вплив подрібненого насіння льону білого на якість пшеничного хліба. Встановлено, що для отримання виробів з відповідними органолептичними показниками дозування подрібненого насіння льону повинно становити до 20 % до маси борошна. Збільшення дозування подрібненого насіння льону білого зумовлює появу у виробах вираженого олійно-льняного присмаку і запаху, а також погіршення структурно-механічних властивостей м'якушки. Встановлено, що питомий об'єм виробів зменшується відповідно до збільшення дозування льону. Дослідження впливу крупності подрібнення насіння льону на якість пшеничного хліба показали, що збільшення ступеня подрібнення насіння льону практично не впливає на питомий об'єм готових виробів, однак зумовлює погіршення пружності та еластичності м'якушки.
  Повний текст PDF - 1.074 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Андронович Г.
  • Бондаренко Ю.
  • Гмиря І.
  • Буцик Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Андронович Г. М. Використання подрібненого насіння білого льону у виробництві хлібобулочних виробів / Г. М. Андронович, Ю. В. Бондаренко, І. В. Гмиря, Н. А. Буцик // Харчова промисловість. - 2018. - № 24. - С. 32-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_24_6.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Бондаренко Юлія Вікторівна (технічні науки)
  • Бондаренко Юлія Валеріївна (технічні науки)
  • Бондаренко Юлія Володимирівна (технічні науки)
  • Бондаренко Юрій Вікторович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського