Наукова періодика України | Харчова промисловість | ||
Васильківський К. В. Інновації в обладнанні для аеробного синтезу мікроорганізмів / К. В. Васильківський, М. І. Юхно, В. С. Костюк, В. А. Піддубний // Харчова промисловість. - 2018. - № 24. - С. 106-117. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_24_16 Наведено результати поглибленого аналізу особливостей перебігу іорганізації процесів аеробного зброджування цукровмісних середовищ із застосуванням дріжджів-цукроміцетів. Запропоновано кількісні показники масових потоків оцінювати показниками приведеної швидкості газової фази. Наведено інформацію про особливості масопередачі на межі поділу газової і рідинної фракцій, причини утворення циркуляційних контурів на основі диспергованої газової фази, проведено порівняння аераторів-диспергаторів, барботажних систем аерації однорівневих, кількарівневих та комбінованих ежекційних і барботажних систем. Відмічається доцільність переорієнтації циркуляційних контурів і створення режимів перехідних процесів, відгуком систем на які є змінні показники гідродинаміки, поява додаткових силових впливів у формі сил інерції та інтенсифікація масообмінних процесів. Запропоновано залежності, якими визначаються енергетичні потенціали утворення міжфазної поверхні в газорідинних середовищах. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Васильківський К. В. Інновації в обладнанні для аеробного синтезу мікроорганізмів / К. В. Васильківський, М. І. Юхно, В. С. Костюк, В. А. Піддубний // Харчова промисловість. - 2018. - № 24. - С. 106-117. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_24_16.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |