Наукова періодика України Харчова промисловість


Подковко О. А. 
Дослідження технологічно-функціональних властивостей порошків із буряка / О. А. Подковко, Г. Є. Поліщук // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 39-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_8
Досліджено технологічно-функціональні властивості порошків із буряка, що отримані за допомогою різних методів сушіння. Встановлено, що найвищою дисперсністю характеризується кріопорошок з середнім розміром часточок у діапазоні значень 20 - 40 мкм. Виявлено, що вологоутримувальна здатність порошку з буряка кріогенного методу сушіння становить 11,71 %, низькотемпературного розпилювального - 2,14 %, вакуумного - 1,83 %. Жироутримувальна здатність обраних видів порошків незначно відрізняється одна від одної. Отримані результати визначення відтінку та інтенсивності забарвлення декантованих розчинів підтверджують можливість використання саме кріопорошку з буряка без загрози зміни забарвлення у складі різних видів молочних продуктів. З метою забезпечення високих споживчих характеристик масляної пасти рекомендовано у її складі надавати перевагу використанню порошку з буряка кріогенного методу сушіння.
  Повний текст PDF - 1.012 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Подковко О.
  • Поліщук Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Подковко О. А. Дослідження технологічно-функціональних властивостей порошків із буряка / О. А. Подковко, Г. Є. Поліщук // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 39-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_8.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Подковко Оксана Анатоліївна (технічні науки)
  • Поліщук Галина Євгеніївна (1958–) (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського