Наукова періодика України | Харчова промисловість | ||
Подковко О. А. Дослідження технологічно-функціональних властивостей порошків із буряка / О. А. Подковко, Г. Є. Поліщук // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 39-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_8 Досліджено технологічно-функціональні властивості порошків із буряка, що отримані за допомогою різних методів сушіння. Встановлено, що найвищою дисперсністю характеризується кріопорошок з середнім розміром часточок у діапазоні значень 20 - 40 мкм. Виявлено, що вологоутримувальна здатність порошку з буряка кріогенного методу сушіння становить 11,71 %, низькотемпературного розпилювального - 2,14 %, вакуумного - 1,83 %. Жироутримувальна здатність обраних видів порошків незначно відрізняється одна від одної. Отримані результати визначення відтінку та інтенсивності забарвлення декантованих розчинів підтверджують можливість використання саме кріопорошку з буряка без загрози зміни забарвлення у складі різних видів молочних продуктів. З метою забезпечення високих споживчих характеристик масляної пасти рекомендовано у її складі надавати перевагу використанню порошку з буряка кріогенного методу сушіння. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Подковко О. А. Дослідження технологічно-функціональних властивостей порошків із буряка / О. А. Подковко, Г. Є. Поліщук // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 39-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_8.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |