Наукова періодика України | Фізіологія рослин і генетика | ||
Кляченко О. Л. Особливості накопичення пектинових речовин у коренеплодах буряків цукрових (Beta vulgaris L.) / О. Л. Кляченко // Физиология растений и генетика. - 2018. - Т. 50, № 3. - С. 253-262 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2018_50_3_6 Досліджено динаміку біосинтезу різних форм пектинових речовин у коренеплодах буряків цукрових у процесі онтогенезу, визначено фазу максимального нагромадження водорозчинного пектину і протопектину. Встановлено значні генотипні відміни за вмістом пектинових речовин у коренеплодах буряків цукрових української і закордонної селекції, високий кореляційний зв'язок між формуванням цукристості й нагромадженням протопектину та суми пектинових речовин. Вивчено закономірності зміни вмісту пектинових речовин, показників технологічної якості і стійкості за тривалого зберігання коренеплодів. Найстійкішими виявилися сорти та гібриди української селекції. Зроблено припущення, що пектинові речовини позитивно впливають на стійкість коренеплодів за їх зберігання до переробки. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Кляченко О. Л. Особливості накопичення пектинових речовин у коренеплодах буряків цукрових (Beta vulgaris L.) / О. Л. Кляченко // Физиология растений и генетика. - 2018. - Т. 50, № 3. - С. 253-262 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2018_50_3_6. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |