Наукова періодика України | Фізіологія рослин і генетика | ||
Радченко О. М. Поліморфізм сортів м'якої пшениці за локусами низькомолекулярних глютенінів / О. М. Радченко // Физиология растений и генетика. - 2018. - Т. 50, № 1. - С. 66-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2018_50_1_9 За допомогою алель-специфічних праймерів аналізом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) визначено алельний склад локусів Glu-A3, Glu-B3, Glu-D3 35 сортів м'якої пшениці. В локусі Glu-A3 виявлено два алелі: Glu-A3d, Glu-А3с, переважав алель Glu-A3с, в локусі Glu-B3 - чотири алелі: Glu-B3b, Glu-B3j, Glu-B3g, Glu-B3d, переважав алель Glu-В3b. Визначено показник седиментації борошна в досліджених зразках. У зразках з алелем Glu-B3g середній показник седиментації становив 85, у зразках з алелем Glu-B3b - 80. Алелі локусу Glu-B3 можна розділити за їх впливом на показник седиментації: g >> b >> j. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Радченко О. М. Поліморфізм сортів м'якої пшениці за локусами низькомолекулярних глютенінів / О. М. Радченко // Физиология растений и генетика. - 2018. - Т. 50, № 1. - С. 66-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2018_50_1_9. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |