Наукова періодика України | Фізіологія рослин і генетика | ||
Моргун В. В. Унікальні за хлібопекарською якістю зерна селекційні лінії пшениці з рідкісними алелями Gli/Glu-локусів / В. В. Моргун, О. І. Тарасюк, В. М. Починок, О. І. Рибалка // Физиология растений и генетика. - 2014. - Т. 46, № 4. - С. 302-309. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2014_45_4_4 Шляхом гібридизації одержано нові лінії озимої м'якої пшениці, що містять рідкісні алелі Gli-Glu, алель Glu-B1al, гени від родича пшениці Aegilops cylindrica. Проаналізовано генотип досліджених ліній за локусами запасних білків із використанням SDS-електрофорезу високомолекулярних субодиниць глютенінів. У результаті порівняння із сортами-стандартами показників якості зерна та хлібопекарських властивостей борошна одержаних ліній виявлено унікальні за якістю зерна і хлібопекарськими властивостями форми, які є цінним селекційним матеріалом. Ці лінії можуть бути використані під час створення нових екстрасильних сортів пшениці з відмінними хлібопекарськими властивостями. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Моргун В. В. Унікальні за хлібопекарською якістю зерна селекційні лінії пшениці з рідкісними алелями Gli/Glu-локусів / В. В. Моргун, О. І. Тарасюк, В. М. Починок, О. І. Рибалка // Физиология растений и генетика. - 2014. - Т. 46, № 4. - С. 302-309. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2014_45_4_4.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |