Наукова періодика України | Ukrainian Biochemical Journal | ||
Gudzenko O. V. Thermal stability of Cryptococcus albidus α-L-rhamnosidase / O. V. Gudzenko, N. V. Borzova, L. D. Varbanets // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2015. - Vol. 87, № 3. - С. 23-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2015_87_3_4 Зазначено, що alpha-L-рамнозидази (alpha-L-Р) як дріжджів, так і мікроміцетів є на сьогодні найперспективнішою групою ензимів. Особливо важливими є дослідження, спрямовані на підвищення термостабільності ензимних препаратів. Вивчення шляхів підвищення термостабільності та ефективності гідролізу субстрату alpha-L-Р надасть можливість удосконалити технологію виробництва соків і вин. Мета роботи - дослідити швидкість гідролізу нарингіну alpha-L-Р Cryptococcus albidus, а також деякі аспекти процесу термоденатурації та стабілізації ензиму. Досліджено дві форми alpha-L-Р C. albidus, одержані за вирощування продуцента на різних джерелах вуглецю - нарингіні та рамнозі. Порівняльне вивчення властивостей та процесу термоінактивації цих alpha-L-Р показало, що індуктор синтезу не впливає на ефективність гідролізу нарингіну ензимом, однак вносить зміни в термостабільність протеїнової молекули. У підтриманні активної конформації молекули alpha-L-Р беруть участь гідрофобні взаємодії та залишки цистеїну. Також можна стабілізувати дріжджову alpha-L-Р C. albidus 0,5 %-им бичачим сироватковим альбуміном і 0,25 %-им глутаровим альдегідом. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Gudzenko O. V. Thermal stability of Cryptococcus albidus α-L-rhamnosidase / O. V. Gudzenko, N. V. Borzova, L. D. Varbanets // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2015. - Vol. 87, № 3. - С. 23-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2015_87_3_4.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |