Наукова періодика України | Ukrainian Biochemical Journal | ||
Дрель В. Р. Протекторна дія виноградних вин за нітрозативного стресу, зумовленого експериментальним цукровим діабетом / В. Р. Дрель, А. Р. Гнатуш, А. Я. Яланецький, В. Г. Гержикова, В. І. Мізін, В. А. Загоруйко, Н. О. Сибірна // Український біохімічний журнал. - 2010. - Т. 82, № 1. - С. 108-116. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2010_82_1_14 Виявлено, що за оксидативно-нітрозативного стресу, зумовленого цукровим діабетом, червоне та біле виноградні вина, поліфеноли яких вважаються основними діючими речовинами, знижують рівень нітротирозин-модифікованих протеїнів до рівня контролю в сідничному нерві, дорсальних спинномозкових гангліях та спинному мозку щурів. Показано нормалізацію активності полі(ADP-рибозо)полімерази-1 в сідничному нерві діабетичних щурів під дією червоного вина. За час експерименту виявлено зростання маси тіла контрольних щурів та тварин із цукровим діабетом, яким вводили червоне вино на 52 та 19 % відповідно. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дрель В. Р. Протекторна дія виноградних вин за нітрозативного стресу, зумовленого експериментальним цукровим діабетом / В. Р. Дрель, А. Р. Гнатуш, А. Я. Яланецький, В. Г. Гержикова, В. І. Мізін, В. А. Загоруйко, Н. О. Сибірна // Український біохімічний журнал. - 2010. - Т. 82, № 1. - С. 108-116. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2010_82_1_14.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |