Пошуковий запит: (<.>A=Мудрак Р$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 40
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Мудрак Р. П. Продовольча безпека України в умовах глобалізації [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Економiчний часопис-XXI. - 2013. - № 1-2(1). - С. 34-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecchado_2013_1-2(1)__12 Розглянуто наукові засади й обгрунтовано теоретико-методологічні підходи щодо формування системи забезпечення національної продовольчої безпеки за умов поглиблення світових інтеграційних процесів. Встановлено, що поглиблення інтеграції національної економіки в глобальний простір створює загрози досягненню національної продовольчої безпеки. Проаналізовано вітчизняну методологічну базу продовольчої безпеки, виявлено недоліки. Для їх ліквідації запропоновано нові показники, а також уточнено існуючі для їх ліквідації. Проаналізовано сучасний стан і надано оцінку потенціалу вітчизняної агрогіродовольчої системи. Розроблено методику адресної продовольчої допомоги та розраховано кількість бюджетних засобів необхідних для її реалізації. Запропоновано напрямки удосконалення використання бюджетних ресурсів за програмами прямої та непрямої допомоги товаровиробникам АПК.
|
2. |
Мудрак Р. П. Експорт українського продовольства: стан, тенденції, причини [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Економіка України. - 2014. - № 5. - С. 70-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/EkUk_2014_5_6
|
3. |
Мудрак Р. П. Экспорт украинского продовольствия: состояние, тенденции, причины [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Экономика Украины. - 2014. - № 5. - С. 70-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekukrr_2014_5_6
|
4. |
Мудрак Р. П. Міжнародна методологія індикаторів продовольчої безпеки: відмінності у підходах та можливості застосування на національному рівні [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Формування ринкових відносин в Україні. - 2011. - № 5. - С. 25-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/frvu_2011_5_7
|
5. |
Мудрак Р. П. Поведінка споживача як чинник продовольчої безпеки домогосподарства [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Економічний часопис-ХХІ. - 2014. - № 3-4(1). - С. 27-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecchado_2014_3-4(1)__8
|
6. |
Мудрак Р. П. Виробництво біопалива та продовольча безпека країни [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2014. - Вип. 84. - С. 236-243. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2014_84_36
|
7. |
Мудрак Р. П. Продовольчий ринок України: ризики та нові можливості в контексті європейської інтеграції [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2014. - Вип. 85. - С. 219-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2014_85_37
|
8. |
Рогатинська Н. З. Особливості допиту малолітньої або неповнолітньої особи [Електронний ресурс] / Н. З. Рогатинська, Р. М. Мудрак // Право і суспільство. - 2014. - № 5.2. - С. 333-338. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pis_2014_5
|
9. |
Мудрак Р. П. "Провали" ринку та права як фактори ризику продовольчого забезпечення домогосподарств [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Інноваційна економіка. - 2015. - № 1. - С. 150-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/inek_2015_1_28
|
10. |
Мудрак Р. П. Сировинне забезпечення м’ясопереробної промисловості України ? стан та перспективи розвитку [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак, Б. Б. Музика // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія : Економічні науки. - 2014. - Вип. 28. - С. 44-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDTU_ek_2014_28_9
|
11. |
Мудрак Р. П. Розвиток складської інфраструктури зернової галузі, як ключова умова повноцінного функціонування національного продовольчого ринку [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2014. - Вип. 86(2). - С. 14-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2014_86(2)__4
|
12. |
Мудрак Р. П. Споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні: сучасний стан і перспективи [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак, Б. Б. Музика // Економічний часопис-ХХІ. - 2015. - № 3-4(2). - С. 25-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecchado_2015_3-4(2)__7
|
13. |
Мудрак Р. П. Маркетингові канали розподілу продукції сільськогосподарських підприємств: стан, тенденції, перспективи [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак, Ю. П. Мазур // Інноваційна економіка. - 2016. - № 3-4. - С. 43-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/inek_2016_3-4_8
|
14. |
Мудрак Р. П. Державна підтримка аграрного виробництва після вступу України в СОТ: обмеження та можливості [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Бізнес-навігатор. - 2011. - № 5. - С. 133-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bnav_2011_26_26
|
15. |
Мудрак Р. П. Маркетинговий аналіз національного ринку молока та молочної продукції [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак, Ю. А. Цимбалюк, І. І. Корман // Актуальні проблеми економіки. - 2016. - № 8. - С. 69-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2016_8_11 Проаналізовано сучасний стан національного ринку молока та молочної продукції. Виявлено невідповідність обсягів виробництва промислової продукції обсягам виробництва молокосировини. Встановлено, що попит на молочні продукти нееластичний за ціною та доходом. Обгрунтовано можливість картельних змов на даному ринку. Встановлено, що на внутрішньому ринку вітчизняні виробники мають кращі цінові конкурентні позиції, ніж європейські.
|
16. |
Мудрак Р. П. Еластичність споживчого попиту на продукцію садівництва [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак, Д. М. Соковніна // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2016. - Вип. 89(2). - С. 111-120. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2016_89(2)__12
|
17. |
Мудрак Р. П. Продовольча безпека в умовах економічної кризи [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2017. - Вип. 90(2). - С. 115-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2017_90(2)__12
|
18. |
Мудрак Р. П. Агроінфляція та індекс споживчих цін на продовольчі товари: порівняльний аналіз "Україна – ЄС" [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак, В. В. Лагодієнко // Економіка України. - 2018. - № 1. - С. 28-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/EkUk_2018_1_4 Однією з фундаментальних умов продовольчої безпеки є достатній рівень економічної доступності продовольства, тому з'ясування причин зростання споживчих продовольчих цін є актуальною науково-дослідною проблемою. З огляду на це, мета - визначити ступінь та причини впливу індексу цін сільськогосподарської продукції на індекс споживчих цін продовольчих товарів на основі порівняння досліджуваних явищ в Україні та ЄС. Зроблено такі висновки: частина українських домогосподарств перебуває у стані продовольчої небезпеки через надмірні витрати на купівлю продовольства, однією з головних причин чого є постійне зростання цін на продовольчі товари; за останніх 20 років в Україні ціни на продовольчі товари зросли у 11,8 раза, на сільськогосподарську продукцію - у 23,5 раза, в ЄС - відповідно, на 45 і 32 %; головним джерелом інфляційних імпульсів на українському ринку продовольства є агроінфляція у тваринницькому секторі сільського господарства; в Україні помітно викривлена галузева структура сільськогосподарського виробництва - частка тваринницьких галузей становить лише 31,5 %, що на 12,3 п. п. менше, ніж в ЄС. Це - головна причина дефіциту продовольчих товарів тваринного походження; в ЄС на 1 особу виробляється на 40 % більше всіх видів м'яса і на 21,5 % - молока, ніж в Україні; на відміну від України, в ЄС виробництво і споживання продовольства, зокрема тваринного походження, має порівняно високий рівень стабільності; в Україні експортно-імпортні операції з продовольством тваринного походження мають на меті забезпечення вузькокорпоративних інтересів безвідносно до національних; на відміну від ЄС, в Україні у тваринництві понад 99 % господарюючих суб'єктів - це малі організаційні форми, які утримують менш як 5 голів худоби. Такі господарства мають порівняно вищі витрати виробництва; причиною агроінфляції та зростання індексу споживчих цін продовольчих товарів в Україні є відсутність компенсаторів витрат виробництва у вигляді бюджетних субсидій.
|
19. |
Мудрак Р. П. Агроинфляция и индекс потребительских цен на продовольственные товары: сравнительный анализ "Украина – ЕС" [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак, В. В. Лагодиенко // Экономика Украины. - 2018. - № 1. - С. 28-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekukrr_2018_1_4
|
20. |
Мудрак Р. П. Державна підтримка аграрного виробництва після вступу україни в СОТ: обмеження та можливості [Електронний ресурс] / Р. П. Мудрак // Бізнес-навігатор. - 2011. - № 3. - С. 95-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bnav_2011_3_20
|
| |