![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Oseiko M$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Oseiko M. Functional products and preparations in the systemic concept of health [Електронний ресурс] / M. Oseiko, V. Shevchyk, T. Romanovska // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 661-673. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_7 Проведено аналітичні й експериментальні дослідження з наукового обгрунтування функціональних продуктів і препаратів у новій системній концепції здоров'я (СКЗ). Досліджено: ненасичені жирні кислоти, роль холестерину, СКЗ, соняшникову та лляну олії, олійні композиції та продукти, антиокислювальні препарати. Кінетику окиснення олій у процесі температурної обробки характеризували середньою швидкістю зміни їх показників (пероксидних і кислотних чисел). Для оцінки летких сполук використано хроматографічний метод. За результатами дослідження ролі поліненасичених жирних кислот омега-3 та омега-6 у рослинних оліях і функціональних продуктах, а також проблеми холестерину у активній життєдіяльності та здоров'ї людей різних вікових груп запропоновано систему комплоексної терапії індивідуального оздоровлення людей (KTIOL), яка полягає в інтегрованому виборі чинників у індивідуальній профілактиці, лікуванні та реабілітації. Препарат KTIOL-BF (1 %) знижує середню швидкість окиснення соняшникової олії за 150 <^>oC (3 год) у 12,2 разу, за 200 <^>oC (6 год) у 13,6 разу, середня кислотність олії знижується в 9 і 2,2 разу відповідно. За аналогічних умов середня швидкість окиснення льняної олії зменшується в 1,4 і 1,5 разу відповідно. Кислотність олії практично не знижується. Соняшниково-льняна олійна композиція KTIOL-LS2 з 1 % KTIOL-BF за 20 - 25 <^>oC зберігається 6 міс. За компонентним складом майонез без холестерину та лактози на основі цієї відноситься до дієтичної групи. На підставі аналізу газохроматографічних профілей олійної композиції КТІОЛ-ЛС2 висловлено гіпотезу щодо можливого зменшення кількості летких сполук у ній, як за рахунок складу олії, так і за рахунок взаємодії окремих летких інгредієнтів. Зроблено висновки, що спеціальні продукти на основі соняшниково-льняної компзиції KTIOL-LS2 покращують фізіологічний стан людей різних вікових груп щодо виникнення вікозалежних і супутніх патологій.
| 2. |
Oseiko M. Resource saving wool washing technology [Електронний ресурс] / M. Oseiko, T. Romanovska // Ukrainian journal of food science. - 2017. - Vol. 5, Iss. 2. - С. 207-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2017_5_2_5
| 3. |
Romanovska T. Aspects of wet wool cleaning [Електронний ресурс] / T. Romanovska, M. Oseiko // Ukrainian journal of food science. - 2017. - Vol. 5, Iss. 1. - С. 25-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2017_5_1_5
|
|
|