Пошуковий запит: (<.>A=Тернинко І$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 18
Представлено документи з 1 до 18
|
1. |
Кисличенко В. С. Динамика накопления отдельных групп БАВ в сырье фенхеля обыкновенного [Електронний ресурс] / В. С. Кисличенко, І. І. Тернинко // Український медичний альманах. - 2011. - № 4. - С. 53-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uma_2011_4_17
|
2. |
Тернинко І. І. Дослідження елементного складу сировини мальви лісової в порівнянні з ґрунтом [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, У. Є. Онищенко // Український медичний альманах. - 2011. - № 4. - С. 168-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uma_2011_4_47
|
3. |
Тернинко І. І. Вивчення стреспротекторної дії настойки "авеол" на моделі гострого стресу [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, Л. В. Савченкова, М. В. Оглобліна, О. В. Бурцева // Український медичний альманах. - 2011. - № 4. - С. 170-173. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uma_2011_4_48
|
4. |
Бурцева О. В. Вивчення вітамінного складу сировини Avena sativa L. [Електронний ресурс] / О. В. Бурцева, І. І. Тернинко // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки та практики. - 2011. - Вип. 24, № 3. - С. 13-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apfimntp_2011_24_3_5 Представлены результаты исследования витаминного состава зерна и травы овса посевного различной стадии зрелости. В исследуемых объектах определены витамины группы В и токоферолы.
|
5. |
Тернинко І. І. Фітохімічне вивчення ліпофільних фракцій з трави Calendula officinalis (L.) та Ctiamomiila recutita (L.) [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, B. C. Кисличенко // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки та практики. - 2011. - Вип. 24, № 3. - С. 82-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apfimntp_2011_24_3_23 Приведены результаты фитохимического исследования липофильных фракций из травы календулы лекарственной и ромашки лекарственной. Изучен качественный состав и количественное содержание жирных кислот в сырье. Установлено, что в траве календулы преобладают насыщенные (76,58 %), а в траве ромашки - ненасыщенные (57,81 %) кислоты. С помощью метода тонкослойной хроматографии и трехмерной флуоресцентной спектроскопии изучен качественный состав липофильных экстрактов исследуемых растений. С помощью метода УФ-спектрофотометрии изучено содержание растительных пигментов - каротиноидов и хлорофилла.
|
6. |
Тернинко І. І. Вивчення амінокислотного та жирнокислотного складу Apium graveolens L. [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, В. С. Кисличенко // Фітотерапія. - 2012. - № 1. - С. 66-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_1_17 Вивчено жирнокислотний склад трави і коренів та амінокислотний склад коренів селери запашної Apium graveolens L.. Методом газової хроматографії у досліджуваній сировині встановлено наявність 18-ти жирних кислот. Серед ідентифікованих компонентів переважають ненасичені жирні кислоти (73,09 % та 65,25 % у траві та коренях відповідно). За допомогою амінокислотного аналізатора у коренях селери виявлено 16 амінокислот, у тому числі 6 незамінних та 3 частково замінних. Вміст незамінних амінокислот у коренях селери становить 26,53 % від загального вмісту. Встановлено, що домінуючими амінокислотами у коренях селери є глютамінова кислота (0,450 мг / 100 мг) та аргінін (0,27 мг / 100 мг).Изучен жирнокислотный состав травы и корней и аминокислотный состав корней сельдерея пахучего Apium graveolens L.. Методом газовой хроматографии в исследуемом сырье установлено наличие 18-ти жирных кислот. Среди идентифицированных компонентов преобладают ненасыщенные жирные кислоты (73,09 % и 65,25 % в траве и корнях соответственно). С помощью аминокислотного анализатора в корнях сельдерея обнаружено 16 аминокислот, в том числе 6 незаменимых и 3 частично заменимых. Содержание незаменимых аминокислот в корнях сельдерея составляет 26,53 % от общего количества. Установлено, что доминирующими аминокислотами в корнях сельдерея являются глютаминовая кислота (0,450 мг / 100 мг) и аргинин (0,27 мг / 100 мг).
|
7. |
Тернинко І. І. Вивчення вуглеводних фракцій мальви лісової [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, У. Є. Онищенко // Фітотерапія. - 2012. - № 2. - С. 76-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_2_20 Визначено загальний вміст полісахаридів в сировині мальви лісової. Найбільшим вмістом полісахаридів відрізняються квітки мальви (19,90 %). Кількісно визначено фракційний склад полісахаридів в сировині мальви лісової. В усіх зразках кількісно переважає вміст геміцелюлози, окрім листя мальви лісової, в яких домінують спирторозчинні фракції полісахаридів (19,66 %). У процесі вивчення моноцукрового складу полісахаридних комплексів було ідентифіковано 6 вуглеводів: глюкоза, фруктора, галактоза, сахароза, арабіноза та гаюкуронова кислота. Определено общее содержание полисахаридов в сырье мальвы лесной. Наибольшим содержанием полисахаридов отличаются цветки мальвы (19,90 %). Количественно определен фракционный состав полисахаридов в сырье мальвы лесной. Во всех образцах количественно преобладает содержание гемицеллюлозы, кроме листьев мальвы лесной, в которых доминируют спирторастворимые фракции полисахаридов (19,66 %). В процессе изучения мономерного состава полисахаридных комплексов было идентифицировано 6 углеводов: глюкоза, фруктора, галактоза, сахароза, арабиноза и гаюкуроновая кислота.
|
8. |
Лук'янчук В. Д. Депураліна - дієтична добавка чи лікарський засіб? [Електронний ресурс] / В. Д. Лук'янчук, І. І. Тернинко // Фітотерапія. - 2010. - № 3. - С. 39-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2010_3_9
|
9. |
Тернинко І. І. Дослідження елементного складу представників родини Apiaceae [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко // Фітотерапія. - 2009. - № 2. - С. 59-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2009_2_17
|
10. |
Тернинко І. І. Вивчення вмісту органічних кислот та елементного складу трави Calendula officinalis (L.) [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, В. С Кисличенко, І. О. Журавель // Український медичний альманах. - 2012. - Т. 15, № 2. - С. 149-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uma_2012_15_2_44
|
11. |
Тернинко І. І. Порівняльне вивчення анатомічних діагностичних ознак трави фенхелю звичайного та кропу запашного [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, В. С Кисличенко, О. П. Хворост // Український медичний альманах. - 2011. - Т. 14, № 6. - С. 202-205. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uma_2011_14_6_59
|
12. |
Немятих О. Д. Aronia melanocarpa:фармакогностична характеристика, фармакологічна активність, застосування в медицині [Електронний ресурс] / О. Д. Немятих, І. І. Тернинко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 2. - С. 9-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ujkl_2009_4_2_3
|
13. |
Тернинко І. І. Порівняльне хромато-мас-спектрометричне вивчення ефірних олій плодів анісу та фенхелю [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 3. - С. 73-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ujkl_2009_4_3_20
|
14. |
Тернинко І. І. Амінокислотний склад плодів окремих представників родини Apiaceae [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 4. - С. 30-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ujkl_2009_4_4_8
|
15. |
Тернинко І. І. Вивчення амінокислотного складу мальви лісової (Malvae sylvestris L.) [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, У. Є. Онищенко // Фармацевтичний журнал. - 2012. - № 5. - С. 81-84 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pharmazh_2012_5_17 С помощью бумажной хроматографии и аминокислотного анализатора Т339М Mikrotechna-Praha проведено качественное и количественное определение аминокислотного состава в сырье мальвы лесной. Установлено, что в исследуемом сырье содержится 17 аминокислот, из которых 7 являются незаменимыми и 3 частично заменимыми. Доминирующими аминокислотами во всех видах сырья мальвы являются аспарагиновая кислота (1,00 - 1,90 %), глютаминовая кислота (0,35 - 1,800 %), аргинин (0,35 - 2,50 %) и пролин (0,60 - 1,75 %).
|
16. |
Тернинко І. І. Дослідження ліпофільних екстрактів сировини malva sylvestris L. [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, У. Є. Онищенко // Фармацевтичний часопис. - 2012. - № 1. - С. 20-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Phch_2012_1_6
|
17. |
Тернинко І. І. Вивчення морфолого-анатомічних ознак пагонів та листя верби білої [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко, В. С. Кисличенко, О. П. Хворост // Фармацевтичний часопис. - 2012. - № 2. - С. 42-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Phch_2012_2_9
|
18. |
Тернинко І. І. Визначеня органічних кислот та цукрів в сировині фенхеля звичайного методом високоефективної рідинної хроматографії [Електронний ресурс] / І. І. Тернинко // Український медичний альманах. - 2014. - Т. 17, № 1. - С. 110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uma_2014_17_1_87
|