Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Семенишин Є$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14
|
1. |
Федорчук-Мороз В. І. Дослідження хімічного складу амарантової сировини [Електронний ресурс] / В. І. Федорчук-Мороз, Є. М. Семенишин // Наукові нотатки. - 2012. - Вип. 39. - С. 209-215. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nn_2012_39_46
| 2. |
Семенишин Є. М. Методика розрахунку прямотечійного та протитечійного екстракторів для екстрагування цільових компонентів з шару пористих структур [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, Т. І. Римар // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2014. - № 787. - С. 331-336. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2014_787_66 Запропоновано методику розрахунку прямо- та протитечійного екстракторів безперервної дії на підставі аналізу кінетики екстрагування цільових компонентів з пористих структур мінеральної сировини та насіння рослинної сировини за умов постійної рушійної сили.
| 3. |
Семенишин Є. М. Кінетика екстрагування олії з насіння рижію посівного [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, Р. В. Стадник, Х. М. Онисько // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2014. - № 787. - С. 337-343. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2014_787_67 Досліджено та проаналізовано кінетичні закономірності екстракційного вилучення олії з насіння ріпаку за умов замкненого процесу під час кипіння розчинника. Перевірено математичну модель і визначено коефіцієнти дифузії D, які є необхідними для опису кінетики вилучення олії з насіння ріпаку різними розчинниками.Вивчено кінетику екстрагування олії з насіння рижію, яку можна використовувати як сировину для виробництва біодизеля. Одержані результати експериментальних досліджень надають змогу одержати високоякісну конкурентоспроможну сировину для одержання біодизеля, який відповідав би необхідним стандартам якості.
| 4. |
Семенишин Є. М. Кінетика екстрагування олії з насіння амаранту та ріпаку в умовах рухомого шару [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, В. І. Троцький, М. І. Маційовська, Р. В. Стадник // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 41(1). - С. 129-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_41(1)__34 Досліджено та проаналізовано кінетичні закономірності екстракційного вилучення олії з насіння ріпаку за умов замкненого процесу під час кипіння розчинника. Перевірено математичну модель і визначено коефіцієнти дифузії D, які є необхідними для опису кінетики вилучення олії з насіння ріпаку різними розчинниками.Вивчено кінетику екстрагування олії з насіння рижію, яку можна використовувати як сировину для виробництва біодизеля. Одержані результати експериментальних досліджень надають змогу одержати високоякісну конкурентоспроможну сировину для одержання біодизеля, який відповідав би необхідним стандартам якості.
| 5. |
Семенишин Є. М. Кінетика і механізм екстрагування олії з рослинної сировини [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, Р. В. Стадник, В. І. Федорчук-Мороз, С. В. Фесенко, Ю. В. Маслов // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 43(2). - С. 116-120. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_43(2)__30
| 6. |
Стадник Р. В. Визначення коефіцієнта внутрішньої дифузії при екстрагуванні олії з неподрібненого насіння амаранту гібриду (Amaranthus hibrydus) [Електронний ресурс] / Р. В. Стадник, Є. М. Семенишин // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2010. - Вип. 37. - С. 37-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2010_37_11
| 7. |
Семенишин Є. М. Експериментальне визначення коефіцієнтів внутрішньої дифузії для умов екстрагування рідких та твердих цільових компонентів [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, Р. В. Стадник, В. І. Троцький // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2010. - Вип. 37. - С. 61-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2010_37_18
| 8. |
Семенишин Є. М. Вплив дисперсності насіння амаранту на механізм екстрагування олії [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, Р. В. Троцький В. І. Стадник, В. І. Федорчук-Мороз // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 39(2). - С. 159-163. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_39(2)__39
| 9. |
Семенишин Є. М. Дослідження кінетики екстрагування олії з насіння рижію посівного як альтернативи ріпаку [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, Р. В. Стадник, М. О. Андрияшева, Я. Я. Псюк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2015. - № 812. - С. 349-353. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2015_812_61 Наведено результати експериментальних досліджень кінетики та механізму екстрагування олії з насіння рижію посівного як альтернативи ріпаку для її подальшого використання у хімічній промисловості для виробництва біопалива. Встановлено механізм екстрагування та визначено фізичну константу - коефіцієнт дифузії. Встановлено, що процес екстрагування олії з неподрібненого насіння відбувається виключно за внутрішньодифузійним механізмом. Інтенсифікація процесу екстрагування олії забезпечується підвищенням температури та подрібненням насіння, завдяки якому збільшується поверхня фазового контакту та руйнуються бар'єри переміщення цільових компонентів у зерні.Розглянуто процес вилучення олії з насіння і шроту ріпака та соняшника екстракційним методом на підставі дослідження кінетичних закономірностей процесу. Запропоновано комбінований метод із використанням екстракційного вилучення олії зі шроту та двоступеневу схему процесу екстрагування для забезпечення глибокого ступеня вилучення олії. Ступінь вилучення цільового компонента для дослідженої рослинної олієвмісної сировини становить близько 96 %.
| 10. |
Крвавич А. С. Кінетика та механізм екстракції біологічно активних речовин з дикорослого виду G. Imbricatus [Електронний ресурс] / А. С. Крвавич, Р. Т. Конечна, А. О. Милянич, Р. О. Петріна, О. М. Федоришин, О. М. Микитюк, Є. М. Семенишин, В. М. Атаманюк, В. П. Новіков // Вопросы химии и химической технологии. - 2018. - № 5. - С. 111-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchem_2018_5_17
| 11. |
Семенишин Є. М. Рівновага, механізм і кінетика процесів екстрагування та сушіння [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, Н. Я. Цюра, Т. І. Римар, А. С. Крвавич // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2016. - Т. 80, Вип. 1. - С. 38-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2016_80_1_10
| 12. |
Семенишин Є. М. Дослідження кінетики екстрагування олії з рослинної сировини огранічними розчинниками [Електронний ресурс] / Є. М. Семенишин, О. С. Іващук, Т. І. Римар // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2018. - № 886. - С. 177-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2018_886_28 Наведено результати експериментальних досліджень кінетики та механізму екстрагування олії з насіння рижію посівного як альтернативи ріпаку для її подальшого використання у хімічній промисловості для виробництва біопалива. Встановлено механізм екстрагування та визначено фізичну константу - коефіцієнт дифузії. Встановлено, що процес екстрагування олії з неподрібненого насіння відбувається виключно за внутрішньодифузійним механізмом. Інтенсифікація процесу екстрагування олії забезпечується підвищенням температури та подрібненням насіння, завдяки якому збільшується поверхня фазового контакту та руйнуються бар'єри переміщення цільових компонентів у зерні.Розглянуто процес вилучення олії з насіння і шроту ріпака та соняшника екстракційним методом на підставі дослідження кінетичних закономірностей процесу. Запропоновано комбінований метод із використанням екстракційного вилучення олії зі шроту та двоступеневу схему процесу екстрагування для забезпечення глибокого ступеня вилучення олії. Ступінь вилучення цільового компонента для дослідженої рослинної олієвмісної сировини становить близько 96 %.
| 13. |
Глуханюк А. Р. Дослідження впливу ступеня подрібнення та природи полярних розчинників на ефективність вилучення олії з рослинної сировини екстракційним методом [Електронний ресурс] / А. Р. Глуханюк, Т. А. Кузьмінчук, Р. А. Чижович, Є. М. Семенишин, О. С. Іващук // Chemistry, technology and application of substances. - 2020. - Vol. 3, № 1. - С. 161-168. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/chtaps_2020_3_1_26 Наведено результати експериментальних досліджень процесу екстракції рослинної олії з сої та ріпаку у стаціонарному шарі в апараті Сокслета. Як екстрагенти використано полярні розчинники: хлористий метилен та етанол. Досліджено вплив ступеня подрібнення частинок рослинної сировини на вихід екстрагованої олії. Встановлено вплив розчинників на ефективність процесу. Результати кількісного аналізу наведено у вигляді графічних залежностей із наявністю основних параметрів процесу. Наведено графічні залежності зміни концентрації олії в об'ємі розчинника зі збільшенням тривалості процесу та виходу цільового продукту від зміни розміру сепарованих фракцій.
| 14. |
Глуханюк А. Р. Bизначення якісних характеристик соєвої та ріпакової олії методом інфрачервоної спектроскопії [Електронний ресурс] / А. Р. Глуханюк, О. С. Іващук, С. В. Хом’як, Р. А. Чижович, Т. А. Кузьмінчук, Є. М. Семенишин // Chemistry, technology and application of substances. - 2021. - Vol. 4, № 1. - С. 138-144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/chtaps_2021_4_1_22
|
|
|