Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Присталов А$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
1. |
Присталов А. І. Вплив рівня вологості гермплазми винограду на її життєздатність після різних способів і термінів гіпотермічного зберігання [Електронний ресурс] / А. І. Присталов // Проблемы криобиологии и криомедицины. - 2017. - Т. 27, № 2. - С. 181. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2017_27_2_31
| 2. |
Присталов А. И. Виноградарство Слобожанщины: история, проблемы, перспективы создания и сохранения коллекций [Електронний ресурс] / А. И. Присталов, И. Н. Бондарь, А. А. Полулях, В. В. Лиховской // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Біологія. - 2014. - № 1100, Вип. 20. - С. 53-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhb_2014_1100_20_9
| 3. |
Присталов А. І. Ефективність метода вакуум-інфільтрації для насичення різними розчинами рослинних об’єктів трубчасто-капілярної структури [Електронний ресурс] / А. І. Присталов, Л. Г. Кулєшова, О. М. Боброва, Н. М. Зеленянська // Вісник проблем біології і медицини. - 2020. - Вип. 4. - С. 65-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vpbm_2020_4_14
| 4. |
Присталов А. І. Застосування методу вакуум-інфільтрації для кріоконсервування ізольованих бруньок винограду [Електронний ресурс] / А. І. Присталов, О. М. Боброва, Л. Г. Кулєшова // Проблеми кріобіології і кріомедицини. - 2021. - Т. 31, № 1. - С. 51-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2021_31_1_7 Збереження генофонду винограду, який відноситься до рослин, що розмножуються вегетативно, є складним завданням, одним із рішень якого може бути кріоконсервування бруньок. Для насичення кріопротекторами таких об'ємних гетерогенних зразків необхідні сучасні методи. У роботі порівнювали ефективність методу вакуум-інфільтрації та класичного пасивного насичення (вимочування) протягом 60 хв ізольованих бруньок винограду сорту Руський Конкорд кріозахисним розчином PVS 2. Для насичення за допомогою методум вакуум-інфільтрації бруньки інкубували у кріозахисному розчині 15 хв за 40 кПа, після тиск поступово підвищували до атмосферного. Ефективність насичення бруньок оцінювали за допомогою методу низькотемпературної диференціальної скануючої калориметрії за зміною ентальпій і температур фазових переходів та інтенсивністю стрибка теплоємності під час склування. Встановлено, що використання вакууму для насичення ізольованих бруньок винограду кріопротекторами значно збільшує концентрацію кріозахисних речовин у них та суттєво зменшує кількість вільної води, яка кристалізується протягом охолодження, у порівняні з пасивним вимочуванням у вітрифікуючому розчині PVS 2.
|
|
|