Пошуковий запит: (<.>A=Касяненко О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 37
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Касяненко О. І. Експериментальне та практичне обгрунтування ефективності застосувння препарату "Бі-септим" в системі профілактичних заходів кампілобактеріозної інфекції птиці [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, М. М. Собина // Ветеринарна біотехнологія. - 2013. - Вип. 22. - С. 181-187. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vbtb_2013_22_35
|
2. |
Касяненко О. І. Визначення основних джерел і шляхів передачі збудників харчових інфекцій [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна, М. М. Собина, С. М. Гладченко // Ветеринарна медицина. - 2014. - Вип. 98. - С. 88–91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vetmed_2014_98_24
|
3. |
Касяненко О. І. Чутливість мікроорганізмів Campylobacter spp. до дезінфектантів [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна // Ветеринарна медицина. - 2010. - Вип. 93. - С. 197-201 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vetmed_2010_93_42
|
4. |
Касяненко О. І. Порівняльна оцінка ефективності методів виділення термофільних кампілобактерій із продукції птахівництва [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна // Ветеринарна медицина. - 2011. - Вип. 95. - С. 108-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vetmed_2011_95_46
|
5. |
Фотіна Т. І. Епізоотологічне та епідеміологічні значення харчових бактеріальних патогенів [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Касяненко, Г. А. Фотіна, Ю. Е. Дворська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 141-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_31 Наведено дані щодо теоретичного та експериментального обгрунтування основних шляхів передачі збудників харчових токсикоінфекцій та токсикозів на основі проаналізованих даних санепідемстанції щодо етіологічних чинників інфікування людей. Вивчено об'єкти зовнішнього середовища, харчові продукти рослинного та тваринного походження як потенційне джерело збудників харчових інфекцій, а також питому вагу мікроорганізмів як етіологічного фактору токсикозів та токсикоінфекцій серед населення. За результатами проведеної роботи визначено основні шляхи передачі бактеріальних патогенів.
|
6. |
Гладченко С. М. Ідентифікація тварин – запорука покращення епізоотичного стану в Україні [Електронний ресурс] / С. М. Гладченко, О. І. Касяненко // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2014. - Вип. 1. - С. 34-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2014_1_12
|
7. |
Касяненко О. І. Удосконалення та розробка засобів діагностики кампілобактеріозу птиці [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2014. - Т. 16, № 2(1). - С. 103-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2014_16_2(1)__15
|
8. |
Касяненко О. І. Розробка альтернативних засобів профілактики кампілобактеріозної інфекції птиці [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, М. М. Собина, С. М. Гладченко // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2014. - Т. 16, № 3(1). - С. 131-137. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2014_16_3(1)__20
|
9. |
Касяненко О. І. Теоретичне та експериментальне обгрунтування основних шляхів передачі збудників харчових інфекцій [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, С. М. Гладченко, М. М. Собина // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2014. - Вип. 6. - С. 63-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2014_6_20 Розроблено систему контролю кампілобактеріозу курей, яка складається з чотирьох етапів контролю. Перший етап грунтується на організації та проведенні комплексу профілактичних заходів із застосуванням екологічно нешкідливих засобів. На другому етапі необхідно проводити систематичний контроль продуктів птахівництва за умов забійних цехів господарств щодо контамінації їх збудниками \i Campylobacter spp \i0. Третій етап - проведення лабораторних досліджень на основі застосування засобів та методів, що мають відповідати вимогам міжнародної нормативної бази проведення аналітичних досліджень. Четвертий етап у системі контролю - дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час технологічних процесів забою, патрання та застосування екологічно безпечних засобів із метою зниження мікробної контамінації тушок птиці на етапі переробки. Ефективність системи контролю кампілобактеріозної інфекції підтверджена на основі результатів її впровадження за умов птахогосподарств Сумщини.
|
10. |
Касяненко О. І. Розробка середовища поживного щільного для культивування кампілобактерій [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2011. - Т. 13, № 4(2). - С. 87-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2011_13_4(2)__19
|
11. |
Фотіна Т. І. Теоретичне та експериментальне обгрунтування технології отримання діагностичної кампілобактеріозної аглютинуючої сироватки [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Касяненко // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2013. - Вип. 2. - С. 43-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2013_2_14
|
12. |
Касяненко О. І. Регіональне розташування та потужності виробництва перепелиних птахогосподарств в Україні [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, М. М. Собина // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2012. - Вип. 1. - С. 71-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2012_1_22
|
13. |
Фотіна Т. І. Визначення складу селективної домішки антибактеріальних препаратів до поживних середовищ для ізоляції Campylobacter spp [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Касяненко // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2012. - Вип. 1. - С. 78-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2012_1_24
|
14. |
Касяненко О. І. Обґрунтування складу та ефективність застосування препарату "Бі-септим" за умов інфікування птиці Campylobacter spp [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна, А. В. Березовський, Р. В. Долбоносова, Ю. В. Мазур, М. М. Собина // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2012. - Вип. 7. - С. 98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2012_7_30
|
15. |
Фотіна Т. І. Розробка методу зниження мікробної контамінації тушок птиці при переробці [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Касяненко, М. М. Собина, С. М. Гладченко // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2013. - Вип. 9. - С. 122-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2013_9_39
|
16. |
Фотіна Т. І. Епізоотологічне та епідеміологічні значення харчових бактеріальних патогенів [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Касяненко, Г. А. Фотіна, Ю. Е. Дворська // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 3. - С. 212. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_3_80 Наведено дані щодо теоретичного та експериментального обгрунтування основних шляхів передачі збудників харчових токсикоінфекцій та токсикозів на основі проаналізованих даних санепідемстанції щодо етіологічних чинників інфікування людей. Вивчено об'єкти зовнішнього середовища, харчові продукти рослинного та тваринного походження як потенційне джерело збудників харчових інфекцій, а також питому вагу мікроорганізмів як етіологічного фактору токсикозів та токсикоінфекцій серед населення. За результатами проведеної роботи визначено основні шляхи передачі бактеріальних патогенів.
|
17. |
Касяненко О. І. Стратегія контролю харчових зоонозів на етапі вирощування птиці в Європейському Союзі [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, С. М. Гладченко, М. М. Собина, А. І. Прошина, Р. В. Безрук // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2015. - Вип. 1. - С. 58-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2015_1_16
|
18. |
Касяненко О. І. Контроль мікробіологічної безпеки продукції птахівництва [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна, А. І. Прошина, М. М. Собина, Г. А. Фотіна // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2015. - Вип. 7. - С. 85-89. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2015_7_25
|
19. |
Фотіна Т. І. Ефективність застосування екологічних заходів при виробництві продукції птахівництва [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, Г. А. Фотіна, Ю. Є. Дворська, О. І. Касяненко, І. А. Олефір // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. - 2014. - Вип. 28(2). - С. 163-168. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pzvm_2014_28(2)__38
|
20. |
Касяненко О. І. Експериментальне обґрунтування економічної ефективності системи контролю бактеріозів птиці [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2016. - Вип. 11. - С. 118-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2016_11_29
|
| |