Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (22)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Калитка В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 25
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на тривалість зберігання і якість солодкого перцю [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2(12). - С. 14-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_2(12)__4
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 339.097 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Прісс О. П. 
Скорочення втрат під час зберігання овочів, чутливих до низьких температур [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2014. - Вип. 1. - С. 209-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.139 Mb    Зміст випуску     Цитування
3.

Калитка В. В. 
Вплив ультрагумату на ріст, розвиток і продуктивність розсади суниці садової (Fragaria ananassa L.) [Електронний ресурс] / В. В. Калитка, М. В. Карпенко // Агробіологія. - 2014. - № 1. - С. 74-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agr_2014_1_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 299.716 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Калитка В. В. 
Вплив регулятора росту АКМна продуктивність і якість насіння ячменюозимого залежно від попередника в Південному Степу України [Електронний ресурс] / В. В. Калитка, Т. М. Ялоха // Агробіологія. - 2011. - Вип. 6. - С. 166-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agr_2011_6_43
Попередній перегляд:   Завантажити - 214.33 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Сердюк М. Є. 
Вплив екзогенної обробки антиоксидантами на динаміку фенольних речовин при зберіганні яблук [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, В. В. Калитка, С. С. Байбєрова // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 5(11). - С. 17-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_5(11)__5
Для скорочення втрат фенольних речовин плодів яблуні в період зберігання запропоновано використання комплексних антиоксидантних композицій. Застосування таких композицій знижує активність поліфенолоксидази й уповільнює окиснення фенолів. Математично обгрунтовано, що запропоновані антиоксидантні композиції нівелюють вплив багатьох погодних чинників на остаточний вміст фенольних речовин під час зберігання яблук.
Попередній перегляд:   Завантажити - 349.561 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Прісс О. П. 
Інтегральне оцінювання антиоксидантного статусу плодових овочів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. М. Малкіна, В. В. Калитка // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 5(11). - С. 38-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_5(11)__9
Запропоновано методику визначення узагальненої інтегральної оцінки антиоксидантного статусу плодових овочів на базі методу аналізу ієрархій. Проведено ранжування компонентів антиоксидантної системи захисту тканин плодових овочів. Серед досліджуваних овочів найвищий антиоксидантний статус у плодів перцю, мінімальний у кабачків. Огірки за рахунок потужної системи високомолекулярних антиоксидантів мають вищу інтегральну оцінку, ніж томати.
Попередній перегляд:   Завантажити - 284.823 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Прісс О. П. 
Формування антиокислювального комплексу гарбузових плодових овочів під впливом абіотичних факторів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. : Агрономія. - 2013. - Вип. 183(1). - С. 58-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr_2013_183(1)__13
Попередній перегляд:   Завантажити - 224.266 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Калитка В. В. 
Вплив регулятора росту акм на пігментний комплекс та фотосинтетичну продуктивність рослин помідора [Електронний ресурс] / В. В. Калитка, К. М. Карпенко // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. : Агрономія. - 2013. - Вип. 183(1). - С. 72-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr_2013_183(1)__15
Попередній перегляд:   Завантажити - 193.406 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Прісс О. 
Антиоксидантний комплекс гарбузових овочів [Електронний ресурс] / О. Прісс, В. Калитка // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 86-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_2_11
Досліджено вплив температури та опадів під час вегетації на активність ферментативних антиоксидантів плодів огірка та кабачка. Встановлено, що визначальний вплив на активність супероксиддисмутази та каталази в огірках має сума температур періоду вегетації. У плодах кабачка ці показники значно залежать від суми температур періоду формування плоду та опадів при вегетації. Активність пероксидази в гарбузових плодах достовірно залежить лише від опадів і обернено корелює із супероксиддисмутазною та каталазною активністю.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.855 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Калитка В. В. 
Формування врожайності та якості зерна озимої пшениці під час застосування регулятора росту в умовах Сухого Степу України [Електронний ресурс] / В. В. Калитка, З. В. Золотухін // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Агрономія. - 2013. - Вип. 183(2). - С. 67-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr_2013_183(2)__13
Попередній перегляд:   Завантажити - 372.758 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Калитка В. В. 
Засвоєння азоту рослинами інтенсивних сортів пшениці озимої за використання регулятора росту АКМ [Електронний ресурс] / В. В. Калитка, З. В. Золотухіна. // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. - 2015. - № 2. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2015_2_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 244.298 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання кабачків [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 6(10). - С. 47-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_6(10)__10
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 871.965 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання кабачків впродовж зберігання [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Технологический аудит и резервы производства. - 2015. - № 6(4). - С. 45-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2015_6(4)__10
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 386.124 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Калитка В. В. 
Інтенсивність перекисного окислення ліпідів при проростанні насіння пшениці озимої (Triticum Aestivum L.) за дії протруйників і регуляторів росту [Електронний ресурс] / В. В. Калитка, Ю. О. Кліпакова // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 1. - С. 81-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2016_1_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 413.901 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Карпенко К. М. 
Економічна та біоенергетична ефективність застосування регулятора росту АКМ при вирощуванні помідора [Електронний ресурс] / К. М. Карпенко, В. В. Калитка // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 1. - С. 122-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2013_1_19
Попередній перегляд:   Завантажити - 220.171 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Золотухіна З. В. 
Оцінка економічної та біоенергетичної ефективності вирощування озимої пшениці з використанням регулятора росту АКМ [Електронний ресурс] / З. В. Золотухіна, В. В. Калитка // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 2. - С. 89-94. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2013_2_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 257.296 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Калитка В. В. 
Вплив регулятора росту рослин та різнокомпонентних протруйників на проростання насіння пшениці озимої (Triticum aestivum L.) [Електронний ресурс] / В. В. Калитка, Ю. О. Кліпакова, З. В. Золотухіна // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Агрономія. - 2016. - Вип. 235. - С. 24-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr_2016_235_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 492.002 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Єременко О. А. 
Вплив регулятора росту на ріст, розвиток рослин і формування врожаю гібридів соняшнику (F1) в умовах Південного Степу України [Електронний ресурс] / О. А. Єременко, В. В. Калитка, С. М. Каленська // Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин. - 2017. - т. 13, № 2. - С. 141-149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/stopnsr_2017_13_2_7
Мета роботи - дослідити вплив регулятора росту рослин АКМ на ріст, розвиток і формування врожаю гібридів соняшнику (Helianthus annuus L.) на ділянках гібридизації за умов Південного Степу України. Наведено результати досліджень з визначення оптимальної концентрації АКМ для обробки насіння материнської та батьківської ліній, впливу АКМ на польову схожість, біометричні показники рослин соняшнику, якість насіння (F1) та його врожайність. Дослідження проводили протягом 2014 – 2016 рр. на трьох гібридах української селекції: "Альфа", "Логос" та "Персей". Визначено оптимальну концентрацію АКМ (0,0015 г/л). Енергія проростання насіння, обробленого АКМ, була більшою, ніж у контролі, на 0,8 – 12,8 в.п. (♂); 0,4 – 10,7 в.п. (♀), лабораторна схожість – на 2,3 – 6,1 в.п. (♂); 3,5 – 6,2 в.п. (♀). У 2016 р. висота рослин соняшнику всіх варіантів перевищувала цей показник в інші роки дослідження. Це пояснюється тим, що ГТК у 2016 р. за період ВВСН 00–39 був вищим за ГТК у 2015 р. в 1,4 раза. Загалом гібриди як досліджуваний фактор істотно впливають на врожайність соняшнику, і частка їх впливу (фактор А) становить 33 %. Це потрібно враховувати під час добору гідридів у технологіях вирощування соняшнику в Степовій зоні України. Висновки. Максимальний вплив на формування якості насіння та врожайності рослин соняшнику досліджуваних гібридів мали гідротермічні умови року, але у разі застосування регулятора росту рослин АКМ для передпосівної обробки насіння цей негативний вплив зменшувався в середньому на 23 %.Цель работы - исследовать влияние регулятора роста растений АКМ на рост, развитие и формирование урожая гиб­ридов подсолнечника (Helianthus annuus L.) на участках гибридизации в условиях Южной Степи Украины. Представлены результаты исследований по определению оптимальной концентрации АКМ для обработки семян материнской и отцовской линий, влияния АКМ на полевую всхожесть, биометрические показатели растений подсолнечника, качество семян (F1) и его урожайность. Исследования проводили на протяжении 2014 – 2016 гг. на трех гибридах украинской селекции: "Альфа", "Логос" и "Персей". Была установлена оптимальная концентрация АКМ (0,0015 г/л). Энергия прорастания семян, обработанных АКМ, была большей, чем в контроле, на 0,8 – 12,8 п.п. (♂); 0,4 – 10,7 п.п. (♀), лабораторная всхожесть – на 2,3 – 6,1 п.п. (♂); 35–6,2 п.п. (♀). В 2016 г. высота растений подсолнечника всех вариантов превышала этот показатель в другие годы исследований. Это объясняется тем, что ГТК в 2016 г. за период ВВСН 00–39 был выше ГТК в 2015 г. в 1,4 раза. В целом гибриды как исследуемый фактор влияют на урожайность подсолнечника и доля влияния гибрида (фактор А) составляет 33 %. Это следует учитывать при отборе гибридов в технологиях выращивания подсолнечника в Степной зоне Украины. Выводы. Максимальное влияние на формирование качества семян и урожайности растений подсолнечника исследуемых гибридовоказывали гидротермические условия года, но при использовании регулятора роста растений АКМ для предпосевной обработки семян это отрицательное влияние снижалось в среднем на 23 %.Purpose. To study the effect of AKM plant growth regulator on growth, development and yield formation of sunflower (Helianthus annuus L.) hybrids in hybridization plots under the conditions of the Southern Steppe zone of Ukraine. Methods. Laboratory tests, field study, statistical evaluation. Results. The results of studies devoted to determining the optimal AKM concentration for the treatment of seeds of the maternal and paternal lines, the effect of AKM on field germination, biometric parameters ofsunflower plants, seed quality (F1) and yield are presented. Three hybrids of the Ukrainian selection, such as ‘Alpha’, ‘Logos’ and ‘Persei’ were studied during 2014–2016. Optimal concentration of AKM (0.0015 g/l) was defined. The vigor of seeds processed by AKM was higher than in check variety by 0.8–12.8 р.р. (♂); 0.4–10.7 p.p. (♀), laboratory germination – by 2.3–6.1 p.p. (♂); 3.5–6.2 p.p. (♀). In 2016, the sunflower plant height for all variants exceeded this parameter to be obtained for other years of the study. This could be explained by the fact that HTC in 2016 for the BBCH 00–39 period was 1.4 times higher than in 2015. In general, hybrids as the studied factor considerably influenced sunflower yield, and the share of the hybrid (factor A) influence is 33%. This should be considered when selecting hybrids for sunflower cultivation technologies in the Steppe zone of Ukraine. Conclusions. Hydrothermal conditions of the year had the maximum impact on the formation of seed quality and yield of sunflower plants of the hybrids under study, but when using AKM growth regulator for presowing seed treatment, this negative impact was reduced by an average of 23%.
Попередній перегляд:   Завантажити - 355.411 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Єременко О. А. 
Вплив регуляторів росту рослин на ріст, розвиток та формування врожаю соняшнику в умовах Південного Степу України [Електронний ресурс] / О. А. Єременко, В. В. Калитка. // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. - 2016. - № 1. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2016_1_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 761.903 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Капінос М. В. 
Вплив регуляторів росту рослин і мікробних препаратів на проростання насіння та початковий ріст гороху посівного (Pisum sativum L.) [Електронний ресурс] / М. В. Капінос, В. В. Калитка // Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. - 2016. - Вип. 96. - С. 66-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnveconn_2016_96_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 588.66 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського