Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Джан Т$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 32
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Джан Т. В. Порівняльний аналіз хімічного складу летких сполук у плодах і листі хеномелесу (Chaenomeles) [Електронний ресурс] / Т. В. Джан // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки та практики. - 2012. - № 2. - С. 6-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apfimntp_2012_2_4 Приведены результаты определения качественного состава и количественного содержания летучих соединений листьев и плодов хеномелеса. В плодах и листьях хеномелеса идентифицированы 103 вещества, из них 7 выявлены в плодах и листьях всех исследуемых образцов. Бензальдегид и 2-нитропентан доминируют в составе летучих соединений листьев хеномелеса, фурфурол - в составе летучих соединений плодов хеномелеса. Определены вещества-маркеры для листьев и плодов исследуемых сортов хеномелеса.
| 2. |
Джан Т. В. Визначення вмісту пентациклічних тритерпенових сполук у плодах і насінні хеномелесу (Chaenomeles) [Електронний ресурс] / Т. В. Джан // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки та практики. - 2011. - Вип. 24, № 2. - С. 65-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apfimntp_2011_24_2_20 Приведены результаты определения содержания тритерпеновых соединений в плодах и семенах хеномелеса спектрофотометрическим методом. Содержание тритерпеновых сапонинов в плодах и семенах хеномелеса выше содержания свободных тритерпенов. Наибольшее суммарное содержание тритерпеновых соединений определено в плодах и семенах хеномелеса Ch. superba (Frahm) Rehd. сорта Амфора - 4,17 и 2,46 % соответственно в пересчете на олеаноловую кислоту. Содержание тритерпеновых соединений не зависит от вида и сорта хеномелеса.
| 3. |
Коновалова О. Ю. Нові аспекти підготовки провізорів на сучасному етапі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. К. Кураєва, Ф. А. Мітченко, Т. В. Джан // Фітотерапія. - 2012. - № 1. - С. 61-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_1_15 Показано роботу кафедри фармацевтичної хімії та фармакогнозії Київського медичного університету Української асоціації народної медицини по організації навчального процесу та підготовки провізорів на сучасному етапі розвитку фармації та охорони здоров'я.Показана работа кафедры фармацевтической химии и фармакогнозии Киевского медицинского университета Украинской ассоциации народной медицины по организации учебного процесса и подготовки провизоров на современном этапе развития фармации и здравоохранения.
| 4. |
Джан Т. В. Циноксилон японський – нова плодова і лікарська рослина України [Електронний ресурс] / Т. В. Джан // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки та практики. - 2013. - № 3. - С. 79-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apfimntp_2013_3_25
| 5. |
Коновалова О. Ю. Динаміка нагромадження біологічно активних речовин у листі смородини червоної Ribes rubrum L. в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, Г. М. Кириченко // Фітотерапія. - 2012. - № 2. - С. 66-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_2_17 Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
| 6. |
Коновалова О. Ю. Дослідження жирно кислотного складу плодів кизилу [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, О. В. Ковальський, Т. В. Джан, Ф. А. Мітченко // Фітотерапія. - 2012. - № 2. - С. 74-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_2_19
| 7. |
Коновалова О. Ю. Динаміка нагромадження біологічно активних речовин у листі шовковиці morus alba L. в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, Ф. А. Мітченко, В. М. Осауленко // Фітотерапія. - 2012. - № 3. - С. 54-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_3_14 Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
| 8. |
Джан Т. В. Унабі (Ziziрhus jujuba Mill)-перспективна лікарська рослина (Огляд літератури) [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, Т. К. Шураєва, Ф. А. Мітченко // Фітотерапія. - 2012. - № 4. - С. 41-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_4_10
| 9. |
Джан Т. В. Дослідження вмісту проціанідинів у листі і плодах різних видів хеномелесу Chaenomeles L. та айви Cydonia oblonga L. [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, С. В. Клименко, О. П. Колядич // Фітотерапія. - 2011. - № 1. - С. 72-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2011_1_16
| 10. |
Коновалова О. Ю. Динаміка нагромадження біологічно активних речовин в листі малини звичайної Rubus idaeus L. ремонтантного сорту в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, І. А. Довга // Фітотерапія. - 2011. - № 2. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2011_2_19 Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
| 11. |
Коновалова О. Ю. Аналіз ринку антидепресивних препаратів на основі звіробою звичайного, які зареєстровані в україні [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. К. Шураєва, Т. В. Джан, Т. А. Грошовий, Н. П. Дарзулі // Фітотерапія. - 2010. - № 2. - С. 52-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2010_2_10
| 12. |
Джан Т. В. Дослідження вмісту амінокислот у плодах, листі та квітках айви (Cydonia oblonga L.) [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, С. В. Клименко // Фітотерапія. - 2010. - № 2. - С. 80-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2010_2_22
| 13. |
Джан Т. В. Дослідження протизапальної дії різних видів плодів хеномелесу Chaenomeles lindl. [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, Т. К. Шураєва, К. Г. Щьокіна, С. В. Клименко // Фітотерапія. - 2010. - № 3. - С. 31-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2010_3_7
| 14. |
Коновалова О. Ю. Дослідження вмісту полісахаридів і танінів у квітках різних видів і сортів хеномелесу Chaenomeles Linde. [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. К. Шураєва, Т. В. Джан, С. В. Клименко // Фітотерапія. - 2009. - № 3. - С. 64-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2009_3_13
| 15. |
Джан Т. В. Дослідження амінокислотного складу листя, квіток і плодів хеномелесу Chaenomeles Lindl. [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, Т. К. Шураєва, С. В. Клименко // Фітотерапія. - 2009. - № 4. - С. 68-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2009_4_14
| 16. |
Загорій Г. В. Перспективність використання екстрактів листя айви та шроту винограду для створення лікарського засобу у формі гелю на основі поліметилсилоксану [Електронний ресурс] / Г. В. Загорій, О. В. Кузнєцова, В. Є. Буцька, Т. В. Джан, О. Г. Тимченко // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2014. - Вип. 23(3). - С. 539-554. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpsnmapo_2014_23(3)__82 Широке використання винограду та айви як продуктів харчування, доступність сировини, наявність відомостей щодо її лікувальних властивостей надають змогу використовувати екстракти названих рослин як активні інгредієнти в лікарських засобах (ЛЗ). Мета роботи - проаналізувати дані літературних джерел щодо використання лікарської рослинної сировини з айви довгастої та винограду темних сортів для створення ЛЗ. Вивчено доступні відомості з наукової літератури щодо фармакогностичних, фітохімічних, біофармацевтичних, фармакологічних і технологічних властивостей лікарської рослинної сировини з айви довгастої, винограду темних сортів та поліметилсилоксану. Проаналізовано асортимент наявних лікарських форм гастроентерологічних засобів рослинного походження, представлених на фармацевтичному ринку України. Виявлено, що серед ЛЗ рослинного походження з гастропротекторною дією препарати у формі гелю практично відсутні. Наведено властивості біологічно активних речовин, що входять до складу екстрактів з листя айви та шроту винограду, а також характеристика поліметилсилоксану як основи. Очікується, що комбінування вказаних цілком сумісних компонентів для створення гастроентерологічного лікарського препарату є перспективним у фармакотерапевтичному та фармацевтичному аспектах. Висновки: обгрунтовано доцільність створення інноваційного ЛЗ з водних екстрактів листя айви та шроту винограду у формі гелю на основі поліметилсилоксану.
| 17. |
Кузнєцова О. В. Дослідження противиразкової активності екстрактів листя айви (Cydonia Miller) і розроблення їхніх технологічних параметрів [Електронний ресурс] / О. В. Кузнєцова, Т. В. Джан, С. В. Клименко // Фармацевтичний журнал. - 2014. - № 1. - С. 81-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pharmazh_2014_1_13
| 18. |
Джан Т. В. Дослідження вмісту фракцій полісахаридів у плодах унабі (Zuzuphus jujuba Mill.) [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, С. В. Клименко // Фармацевтичний журнал. - 2012. - № 5. - С. 85-88 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pharmazh_2012_5_18 Установлено содержание фракций полисахаридов в плодах унаби четырех культивируемых форм украинской селекции. В процессе созревания плодов унаби увеличивается содержание сахаров, уменьшается содержание водорастворимых полисахаридов (эта фракция отсутствует в зрелых плодах), пектиновых веществ и суммы гемицеллюлоз, при этом возрастает содержание гемицеллюлозы А. Содержание пектиновых веществ в зрелых плодах унаби колеблется от 0,88 до 1,29 %, гемицеллюлозы В - от 1,06 до 2,07 %, гемицеллюлозы А - от 0,16 до 0,38 % в пересчете на галактуроновую кислоту.
| 19. |
Джан Т. В. Біологічно активні речовини листя унабі (Ziziphus jujuba Mill. ) [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, С. В. Клименко // Фармацевтичний журнал. - 2013. - № 1. - С. 66-74 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pharmazh_2013_1_13 Приведены результаты определения содержания спектрофотометрическим методом полисахаридов, флавоноидов, танинов и пигментов в листьях унаби форм украинской селекции. Максимальное содержание этих биологически активных веществ наблюдали во время созревания плодов. Методом высокоэффективной жидкостной хроматографии в листьях унаби идентифицирован рутин и определено его количественное содержание - 0,21 - 0,34 %. Хромато-масс-спектрометрическим методом определен состав летучих соединений и хлороформных экстрактов листьев унаби. В составе летучих соединений доминируют эвгенол, сквален и фитол, среди компонентов хлороформных экстрактов наибольшее содержание определено для неофитадиена.
| 20. |
Джан Т. В. Дослідження впливу на кров плодів хеномелесу (Chaenomeles lindl.) різних видів [Електронний ресурс] / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, С. В. Клименко, Т. А. Бухтіарова, О. Є. Ядловський // Фармацевтичний журнал. - 2011. - № 6. - С. 83-87 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pharmazh_2011_6_16
| | |
|
|