Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (8)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Галущак Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10
1.

Сірко Я. М. 
Антиоксидантний статус організму курей у критичні періоди росту і розвитку за додаткового введення мінеральної добавки до раціонів [Електронний ресурс] / Я. М. Сірко, Б. Я. Кирилів, В. О. Кисців, Б. Б. Лісна, Л. І. Галущак // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 1. - С. 77-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_1_16
Наведено дані щодо активності антиоксидантних ферментів і супероксиддисмутази і глутатіонпероксидази у тканинах печінки та грудних м'язів курей-несучок у критичні періоди росту та вмісту мікроелементів у яйці. Активність ферментів у період онтогенезу характеризуються поступовим зниженням з 30- до 120-добового віку. Встановлено, що застосування мінеральної домішки у комбікормах дослідних груп курей сприяло зростанню активності ферментів у продовж періоду утримання та позитивно вплинуло на показники якості яєць. Додавання до комбікорму курей-несучок дослідних груп сульфату натрію та збільшення кількості мікроелементів цинку, міді та марганцю на 10 % понад рекомендовану норму підвищує вміст цинку в шкаралупі, білку і жовтках яєць у порівнянні з контрольною групою. Одержані дані свідчать про позитивний ефект застосування мінеральної домішки, яка створює передумови для біосинтезу білків і енергетичного забезпечення.
Попередній перегляд:   Завантажити - 462.967 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Гунчак А. В. 
Показники білкового обміну в курей-несучок за різного складу раціону [Електронний ресурс] / А. В. Гунчак, Б. Я. Кирилів, Л. І. Галущак, М. Ю. Островська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_12
На основі дослідження фізіолого-біохімічного статусу організму курей-несучок встановлено, що згодовування комбікормів різного складу не проявляло суттєвого впливу на показники білкового й активність гідролітичних ферментів. У результаті дослідження морфометричних показників якості яєць курей показано, що за умови введення у комбікорм птиці кропив'яного борошна замість трав'яного, міцність шкаралупи зросла на 15 %. Аналіз одержаних результатів свідчить про те, що заміна трав'яного борошна борошном кропиви забезпечує такий же рівень яєчної продуктивності птиці. Зменшення кількості синтетичних вітамінів (окрім вітаміну D3) у вітамінній домішці втричі, вітаміну A - вдвічі й одночасне додаткове введення ферментного препарату натузим надає змогу знизити собівартість продукції за рахунок зниження вартості комбікорму.
Попередній перегляд:   Завантажити - 370.526 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Сірко Я. М. 
Онтогенетичні зміни вмісту кальцію та фосфору в процесі росту і розвитку молодняку курей-несучок [Електронний ресурс] / Я. М. Сірко, Б. Я. Кирилів, В. О. Кисців, Б. Б. Лісна, Л. І. Галущак // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 83-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_18
Наведено дані щодо вмісту кальцію і фосфору у тканинах печінки, стегнових м'язів і кісток, шкіри та пір'я курей-несучок у критичні періоди росту. Найвищий вміст кальцію у м'язах стегна відзначено у 30-добових курчат із поступовим зменшення його кількості в наступні вікові періоди. У тканинах шкіри вміст кальцію у 6-добових курчат був нижчим, ніж в добових на 35,27 % і значно збільшився у 30-добових на 53,65 %. У 60- та 90-добових курчат вміст кальцію у шкірі був значно нижчим, ніж у 30-добових. Вміст фосфору у добовому віці в усіх тканинах є високим, а найвища кількість є у кістках і становить 61,71 мг/г тканини. У наступні вікові періоди аж до 60-добового віку кількість фосфору у тканині кісток поступово зростає на 10,6 % і дещо знижується у 90-добовому віці. Слід відзначити, що вміст фосфору у тканинах печінки, шкірі та м'язів стегна і пір'я у період з добового до 6-добового віку дещо знижується, а у наступні вікові періоди, навпаки, збільшується.
Попередній перегляд:   Завантажити - 483.255 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Кирилів Б. Я. 
Нетрадиційне джерело фосфору в раціоні курей-несучок [Електронний ресурс] / Б. Я. Кирилів, А. В. Гунчак, Я. М. Сірко, Л. І. Галущак, В. О. Кисців, Б. Б. Лісна // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2013. - Т. 15, № 3(3). - С. 87-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2013_15_3(3)__18
Попередній перегляд:   Завантажити - 543.959 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Галущак Л. І. 
Гематологічні показники у перепелів за впливу різного рівня соняшникової олії та вітаміну Е у складі кукурудзяно-бобового комбікорму [Електронний ресурс] / Л. І. Галущак, Б. Я. Кирилів, Г. М. Стояновська, В. Г. Стояновський // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2011. - Т. 13, № 4(2). - С. 24-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2011_13_4(2)__6
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.368 Mb    Зміст випуску     Цитування
6.

Стояновський В. Г. 
Вплив імунокорегуючих препаратів на резистентність організму курчат-бройлерів [Електронний ресурс] / В. Г. Стояновський, І. А. Коломієць, Л. І. Галущак, Б. Б. Лісна // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2011. - Т. 13, № 4(2). - С. 222-225. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2011_13_4(2)__47
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.065 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Галущак Л. І. 
Онтогенетичні зміни білкового обміну в тканинах органів травлення курей-несучок [Електронний ресурс] / Л. І. Галущак, Я. М. Сірко, Б. Б. Лісна // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 3. - С. 163. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_3_31
Попередній перегляд:   Завантажити - 162.564 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Максімова І. М. 
Дослідження зміни якості зерна кукурудзи при зберіганні в сховищах різних типів [Електронний ресурс] / І. М. Максімова, Л. В. Соляр, Л. Б. Галущак, І. С. Степанова // Сільське господарство та лісівництво. - 2017. - № 6(2). - С. 86–93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agf_2017_6(2)__12
Попередній перегляд:   Завантажити - 961.895 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Максімова І. М. 
Зберігання соняшнику з різним вмістом жиру [Електронний ресурс] / І. М. Максімова, Л. В. Соляр, Л. Б. Галущак, К. Ф. Папуша // Сільське господарство та лісівництво. - 2017. - № 6(2). - С. 94–101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agf_2017_6(2)__13
Попередній перегляд:   Завантажити - 483.227 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Кордонська А. В. 
Національно‐патріотичне виховання студентської молоді [Електронний ресурс] / А. В. Кордонська, О. А. Дрючило, Т. В. Асмоловська, Л. Б. Галущак // Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми. - 2018. - Вип. 52. - С. 184-187. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mitimpt_2018_52_45
Попередній перегляд:   Завантажити - 236.481 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського