Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Бендерська О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
|
1. |
Жеплінська М. М. Очищення топінамбурового екстракту вапняним молоком [Електронний ресурс] / М. М. Жеплінська, О. С. Бессараб, О. В. Бендерська, І. Р. Лазарів // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2015. - Вип. 47(2). - С. 43-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2015_47(2)__12
| 2. |
Баб’юк Д. П. Нітратне забруднення колодязної води в Сокирянському районі [Електронний ресурс] / Д. П. Баб’юк, О. М. Бендерська, О. Я. Баб’юк, М. М. Тураш // Науковий вісник Чернівецького університету. Хімія. - 2013. - Вип. 658. - С. 17-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvchu_chem_2013_658_5
| 3. |
Бендерська О. В. Технологічні аспекти показника "активність води" та його вплив на якість томатних соусів [Електронний ресурс] / О. В. Бендерська, Т. М. Левківська, О. С. Бессараб // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука" . - 2018. - № 10(2). - С. 11-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mnj_2018_10(2)__4
| 4. |
Бендерська О. В. Дослідження жирокислотного складу томатного насіння [Електронний ресурс] / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_7 Проаналізовано стан томатопереробної галузі та встановлено, що томати є перспективною сировиною для промислової переробки завдяки вмісту біологічно активних речовин та можливості вирощування у всіх регіонах України. Встановлено, що томатне насіння містить широкий спектр біологічно активних речовин, які можуть бути придатними для використання в технологіях харчових продуктів. Крім того, насіння томатів є прекрасним джерелом таких компонентів, як каротиноїди, протеїни, цукри, волокна, воски та олії. При цьому серед жирних кислот відсутні транс-ізомери, а співвідношення між ненасиченими омега-3 та омега-6 кислотами в насінні відповідає останнім рекомендаціям щодо харчування населення згідно з принципами нутриціології.
| 5. |
Бендерська О. В. Деякі аспекти використання вторинної томатної сировини в технологіях харчових продуктів [Електронний ресурс] / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Технічні науки. - 2018. - Т. 29(68), № 3(2). - С. 137-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sntuts_2018_29_3(2)__26
| 6. |
Бендерська О. В. Аналіз мікробіологічної контамінації пряно-ароматичної сировини, що використовується в технологіях томатних соусів [Електронний ресурс] / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб, Н. М. Грегірчак, А. В. Шикирава // Продовольчі ресурси. - 2018. - № 10. - С. 28-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pr_2018_10_5
| 7. |
Бендерська О. В. Дослідження структурно-механічних властивостей томатних соусів [Електронний ресурс] / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб, В. В. Шутюк // Харчова промисловість. - 2019. - № 26. - С. 64-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_26_11 Проаналізовано стан і перспективи виробництва нових видів соусів на основі томатопродуктів як перспективної сировини для промислової переробки, з огляду на вміст значної частки біологічно активних речовин та можливості вирощування у всіх регіонах України. Запропоновано використання вторинних продуктів переробки томатів для виробництва харчових напівфабрикатів. Об'єктом подальших досліджень обрано зразки томатних соусів із додаванням розробленого напівфабрикату "Паста із томатного насіння". Дослідження підтвердили можливість промислового перероблення томатного насіння. Проаналізовано структурно-механічні властивості томатних соусів із додаванням напівфабрикату на основі насіння томатів. При збільшенні кількості доданої пасти із томатного насіння до 11 % істотно змінюються структурно-механічні властивості готового продукту: його в'язкість зростає у 2,46 раза - з 147 Па-с до 363 Па-с.
| 8. |
Левківська Т. М. Технологія виробництва сухого наповнювача з гарбуза для кондитерської промисловості [Електронний ресурс] / Т. М. Левківська, О. В. Бендерська, С. В. Матко // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2021. - Вип. 26. - С. 39-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2021_26_7
|
|
|