Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Шостакович-Корецька Аналіз частоти вживання продуктів,$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Шостакович-Корецька Л. Р. 
Аналіз частоти вживання продуктів, які містять вітамін D серед хворих на хронічний вірусний гепатит C та в групі здорових осіб [Електронний ресурс] / Л. Р. Шостакович-Корецька, М. А. Ніколайчук, І. В. Будаєва, В. Д. Ткаченко, О. А. Турчина, М. О. Турчин // Гепатологія. - 2019. - № 3. - С. 42-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gepat_2019_3_6
Представлено аналіз частоти вживання продуктів, які містять вітамін D, серед хворих на хронічний вірусний гепатит C (ХВГС) та в групі здорових осіб. Проведено анкетування 100 пацієнтів, хворих на ХГС, які знаходилися у реєстрі хворих на хронічні гепатити у Дніпропетровському регіоні та не отримували противірусної терапії раніше. Анкета включала реєстрацію частоти вживання продуктів, які містять найбільшу кількість вітаміну D і являються основними продуктами-донаторами вітаміну D. Результати проведеного дослідження встановили, що хворі на ХВГС і здорові люди достатньо часто вживають продукти з великим вмістом вітаміну D. Проте має місце різниця вибору продуктів в раціонах цих груп: серед хворих на ХГС достатньо часто використовуються м'ясні, молочні продукти і яйця, обмежено вживання жирних продуктів з найбільш високим рівнем вітаміну D - продуктів рибного походження (печінка тріски, жирні сорти риби); у здорових осіб у відносно рівній мірі вживаються всі види продуктів, тобто раціон цих людей більш різноманітний. Опосередковано можна вважати, що раціон хворих на ХГС може впливати на метаболізм вітаміну D, тому що має місце в обмеженні дієти та зменшення вживання продуктів з високим вмістом вітаміну D. Все це вимагає необхідної додаткової корекції в плані включення препаратів з вітаміном D в терапевтичний алгоритм при ХГС.Представлено аналіз частоти вживання продуктів, які містять вітамін D, серед хворих на хронічний вірусний гепатит C (ХВГС) та в групі здорових осіб. Проведено анкетування 100 пацієнтів, хворих на ХГС, які знаходилися у реєстрі хворих на хронічні гепатити у Дніпропетровському регіоні та не отримували противірусної терапії раніше. Анкета включала реєстрацію частоти вживання продуктів, які містять найбільшу кількість вітаміну D і являються основними продуктами-донаторами вітаміну D. Результати проведеного дослідження встановили, що хворі на ХВГС і здорові люди достатньо часто вживають продукти з великим вмістом вітаміну D. Проте має місце різниця вибору продуктів в раціонах цих груп: серед хворих на ХГС достатньо часто використовуються м'ясні, молочні продукти і яйця, обмежено вживання жирних продуктів з найбільш високим рівнем вітаміну D - продуктів рибного походження (печінка тріски, жирні сорти риби); у здорових осіб у відносно рівній мірі вживаються всі види продуктів, тобто раціон цих людей більш різноманітний. Опосередковано можна вважати, що раціон хворих на ХГС може впливати на метаболізм вітаміну D, тому що має місце в обмеженні дієти та зменшення вживання продуктів з високим вмістом вітаміну D. Все це вимагає необхідної додаткової корекції в плані включення препаратів з вітаміном D в терапевтичний алгоритм при ХГС.
Попередній перегляд:   Завантажити - 717.632 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського