Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Рибалка Чи справді пшениця є$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Рибалка О. І. Чи справді пшениця є деструктивним харчовим продуктом? [Електронний ресурс] / О. І. Рибалка // Физиология растений и генетика. - 2017. - Т. 49, № 3. - С. 187-210. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2017_49_3_3 Проведено огляд патологій людини, таких як целіакія, алергія на пшеницю, нецеліакійна чутливість до пшениці, малабсорбція фруктози, синдром подразнення кишківника, які тісно пов'язані з певними компонентами зерна пшениці та продуктів її переробки. Увагу приділено білкам клейковини, роль яких у харчуванні людини активно дискутується. Висвітлено питання варіювання реактивності між різними видами пшениці й генотипами, внесок сучасних технологій переробки зерна у розвиток патологічної чутливості до пшениці. Причини зростання патологічної чутливості до пшениці за останні 50 років достеменно не з'ясовано, однак сучасні технології переробки зерна можуть підвищувати вміст імунореактивних і токсичних компонентів у харчових продуктах із пшениці.
|
|
|