Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Рибалка Чи справді пшениця є$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Рибалка О. І. 
Чи справді пшениця є деструктивним харчовим продуктом? [Електронний ресурс] / О. І. Рибалка // Физиология растений и генетика. - 2017. - Т. 49, № 3. - С. 187-210. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2017_49_3_3
Проведено огляд патологій людини, таких як целіакія, алергія на пшеницю, нецеліакійна чутливість до пшениці, малабсорбція фруктози, синдром подразнення кишківника, які тісно пов'язані з певними компонентами зерна пшениці та продуктів її переробки. Увагу приділено білкам клейковини, роль яких у харчуванні людини активно дискутується. Висвітлено питання варіювання реактивності між різними видами пшениці й генотипами, внесок сучасних технологій переробки зерна у розвиток патологічної чутливості до пшениці. Причини зростання патологічної чутливості до пшениці за останні 50 років достеменно не з'ясовано, однак сучасні технології переробки зерна можуть підвищувати вміст імунореактивних і токсичних компонентів у харчових продуктах із пшениці.
Попередній перегляд:   Завантажити - 326.474 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського