Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Михайлова Деякі біологічні властивості гриба$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Михайлова О. Б. Деякі біологічні властивості гриба Cordyceps militaris (L.: Fr.) Fr. (Ascomycota) як продуцента лікарських речовин [Електронний ресурс] / О. Б. Михайлова, Н. Л. Поєдинок // Biotechnologia Acta. - 2013. - Vol. 6, № 3. - С. 100-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_3_14 Наведено результати дослідження росту та морфологічних особливостей культур лікарського гриба Cordyceps militaris із колекції Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України. За допомогою методу сканувальної електронної мікроскопії досліджено характерні для C. militaris мікроморфологічні структури вегетативного міцелію. Морфолого-культуральні дослідження проведено на чотирьох агаризованих живильних середовищах. Для всіх досліджених штамів оптимальними для вегетативного росту були глюкозопептон-дріжджовий агар і мальц-екстракт агар, температура інкубації - 16 градусів за Цельсієм, критична температура - 36 градусів за Цельсієм. Оптимальними джерелами вуглецю для вегетативного росту міцелію були глюкоза, лактоза та сахароза, серед органічних джерел азоту - пептон і дріжджовий екстракт, pH 6,0 - 6,5. Опромінення світлом різної природи стимулювало швидкість радіального росту гриба на агаризованих і накопичення біомаси - на рідких живильних середовищах.
|
|
|