Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Кириченко Посівні властивості насіння сої$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Кириченко О. В. 
Посівні властивості насіння сої за інтродукції діазотрофних мікроорганізмів [Електронний ресурс] / О. В. Кириченко, К. А. Мокрицький // Физиология растений и генетика. - 2017. - Т. 49, № 4. - С. 347-357. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2017_49_4_10
За лабораторних і вегетаційних умов оцінено посівні властивості насіння сої у разі дії діазотрофних мікроорганізмів (специфічних для рослини-хазяїна бульбочкових бактерій Bradyrhizobium japonicum, ризосферних діазотрофів родів Azotobacter, Enterobacter) за передпосівної бактеризації насіння. Показано, що інокуляція посівного насіння, яке зберігалося протягом кількох років за нерегульованих умов (поза межами зерносховищ), специфічними бульбочковими бактеріями або ж комплексними інокулянтами на основі ризобій агрономічно корисних грунтових мікроорганізмів і лектину насіння сої суттєво підвищує енергію проростання, схожість насіння, формування проростків, вегетативної маси сої. Рослини утворювали функціональні симбіотичні системи з бактеріями. На основі одержаних результатів із метою стимуляції проростання насіння сої запропоновано бактеризувати його комплексними інокулянтами, що є ефективнішим заходом, ніж інокуляція монокультурою ризобій.
Попередній перегляд:   Завантажити - 251.362 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського