Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Волощук Якість продуктів забою за$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Волощук В. М. 
Якість продуктів забою за осциляторного режиму годівлі молодняку свиней [Електронний ресурс] / В. М. Волощук, Д. О. Біндюг, С. А. Манюненко // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 1. - С. 35-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_1_6
Досліджено якість туш свиней, хімічний склад та фізико-хімічні показники якості м'яса та шпику за умов різних режимів годівлі молодняку свиней полтавської м'ясної породи: нормованого рівномірного (контроль) та нормованого нерівномірного, ритмічно-осциляторного з поступовою зміною раціону за масою на 20 %. Застосування осциляторного режиму годівлі вірогідно не вплинуло на забійні показники та якість продуктів забою відгодівельних свиней. Морфологічний склад туш свиней за різних режимів їх годівлі був у межах фізіологічної норми та суттєво не відрізнявся між собою. Кількість м'яса, шпику та кісток у тушах контрольних і дослідних свиней становила відповідно 55,5 та 56,4 %, 32,8 та 32,9 %, 11,7 та 10,7 %, що є типовим для цього віку та генотипу. Виявлено тенденційну зміну окремих показників якості м'яса свиней у разі осциляторної годівлі, а саме, зростання кількості жиру на 19,95 % та фосфору на 11,76 %, зниження інтенсивності забарвлення на 15,06 %, а також активної кислотності на 0,72 %. Серед показників, що характеризують якість м'яса, найбільш варіабельними у піддослідних свиней виявились такі: кількість жиру та втрати під час його термічної обробки. Загальної вологи у шпику свиней контрольної групи було на 2,9 % менше у порівнянні з тим, що одержаний від тварин дослідної групи. Температура плавлення його була нижчою у свиней контрольної групи на 2 C.
Попередній перегляд:   Завантажити - 265.896 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського