Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Vasylyk Effect of sodium chloride$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Vasylyk Yu. V. 
Effect of sodium chloride and nitroprusside on protein carbonyl groups content and antioxidant enzyme activity in leaves of corn seedlings Zea mays L. [Електронний ресурс] / Yu. V. Vasylyk, N. M. Semchuk, Ok. V. Lushchak, V. I. Lushchak // Український біохімічний журнал. - 2012. - Т. 84, № 3. - С. 82-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2012_84_3_11
Досліджено вплив нітропрусиду (SNP) та хлориду натрію на вміст карбонільних груп протеїнів та активність антиоксидантних ензимів у листках проростків кукурудзи. Обробка проростків 100 мМ NaCl підвищувала концентрацію карбонільних груп протеїнів через 24 год. Інкубація проростків з 100 мМ NaCl і SNP + NaCl після 48 год знижувала, а після 72 год - підвищувала концентрацію карбонільних груп протеїнів у порівнянні з контролем. Активність каталази була вищою в листках, інкубованих з SNP + NaCl, у порівнянні з листками проростків, обробленими SNP протягом 24 год. Активність аскорбатпероксидази була вищою після обробки проростків 0,2 мМ SNP протягом 24 год. Вірогідне зростання активності гваяколпероксидази спостерігалося в усіх дослідних групах через 72 год. Активність глутатіон-S-трансферази була вищою після 48 год у проростках, оброблених SNP, і після 72 год - у проростках, які інкубували на середовищі з NaCl. За досліджуваних умов активність глутатіонредуктази в листках проростків кукурудзи практично не змінювалась. Припущено, що SNP можна використовувати для попередження розвитку оксидативного стресу кукурудзи, спричиненого сольовим стресом.
Попередній перегляд:   Завантажити - 579.394 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського