Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Vasylyk Effect of sodium chloride$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Vasylyk Yu. V. Effect of sodium chloride and nitroprusside on protein carbonyl groups content and antioxidant enzyme activity in leaves of corn seedlings Zea mays L. [Електронний ресурс] / Yu. V. Vasylyk, N. M. Semchuk, Ok. V. Lushchak, V. I. Lushchak // Український біохімічний журнал. - 2012. - Т. 84, № 3. - С. 82-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2012_84_3_11 Досліджено вплив нітропрусиду (SNP) та хлориду натрію на вміст карбонільних груп протеїнів та активність антиоксидантних ензимів у листках проростків кукурудзи. Обробка проростків 100 мМ NaCl підвищувала концентрацію карбонільних груп протеїнів через 24 год. Інкубація проростків з 100 мМ NaCl і SNP + NaCl після 48 год знижувала, а після 72 год - підвищувала концентрацію карбонільних груп протеїнів у порівнянні з контролем. Активність каталази була вищою в листках, інкубованих з SNP + NaCl, у порівнянні з листками проростків, обробленими SNP протягом 24 год. Активність аскорбатпероксидази була вищою після обробки проростків 0,2 мМ SNP протягом 24 год. Вірогідне зростання активності гваяколпероксидази спостерігалося в усіх дослідних групах через 72 год. Активність глутатіон-S-трансферази була вищою після 48 год у проростках, оброблених SNP, і після 72 год - у проростках, які інкубували на середовищі з NaCl. За досліджуваних умов активність глутатіонредуктази в листках проростків кукурудзи практично не змінювалась. Припущено, що SNP можна використовувати для попередження розвитку оксидативного стресу кукурудзи, спричиненого сольовим стресом.
|
|
|