Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Ukrainets Antioxidant plant extracts in$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Ukrainets A. I. 
Antioxidant plant extracts in the meat processing industry [Електронний ресурс] / A. I. Ukrainets, V. M. Pasichniy, Y. V. Zheludenko // Biotechnologia Acta. - 2016. - Vol. 9, № 2. - С. 19-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2016_9_2_4
В огляді наголошено на важливості використання антиоксидантів для мінімізації окисних змін, що можуть негативно впливати на якість м'яса та м'ясних продуктів, спричинювати зміни в їх сенсорних і харчових властивостях. Передусім це стосується натуральних антиоксидантів на основі рослинних екстрактів, які можуть становити альтернативу традиційним антиоксидантам завдяки високому вмісту фенольних сполук. Дані літератури свідчать, що у м'ясних продуктах екстракти броколі, розмарину, м'яти, виноградних кісточок та зеленого чаю спричиняють значний антиоксидантний вплив. Екстракти броколі та виноградних кісточок мають більш виражені антиоксидантні властивості у порівнянні із синтетичними антиоксидантами. Екстракт ламінарину/фукоїдану справляє проокисну дію на пероксидацію ліпідів. Ефірні олії L. angustifolia і M. piperita ефективно пригнічують E. coli O157:H7 і S. aureus у січеному яловичому м'ясі. Спиртовий екстракт із висушеного листя орегано містить найбільшу кількість загальних фенолів, однак не виявляє антиоксидантних властивостей. Екстракти розмарину, апельсину, лимону, каррі та м'яти позитивно впливають на колір м'ясопродукту. Вибираючи натуральні антиоксиданти, слід брати до уваги вплив їх на сенсорні та якісні показники харчової продукції.
Попередній перегляд:   Завантажити - 198.956 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського