Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Reshetnyak Effect of alfalfa medicago$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Reshetnyak L. Effect of alfalfa medicago sativa on vital activity of yeast s. cerevisiae [Електронний ресурс] / L. Reshetnyak, N. Kolomoyets, O. Semenova // Proceedings of the National aviation university. - 2018. - № 1. - С. 141-147. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vnau_2018_1_20 Мета роботи - удосконалення біотехнологічних властивостей хлібопекарських дріжджів сприяє інтенсифікації процесів бродіння, дозрівання напівфабрикатів і, в остаточному підсумку, поліпшення якості готової продукції. Дріжджі не завжди задовольняють пропонованим до них вимогам. Дослідження спрямовані на інтенсифікацію бродильної активності і підвищення якості дріжджів є актуальними. Проблема дослідження стимулюючої дії речовин різної природи і походження на розвиток і якість дріжджів не є новою. Один із способів інтенсифікації технологічного процесу виробництва дріжджів - підбір поживного середовища за рахунок заміни мінерального джерела азоту на рослинне. Досліджена здатність дріжджових клітин споживати органічний азот з рослинного джерела білку, в якості гранул люцерни. Застосування цього методу дозволило виділити оптимальні компоненти живильного середовища, що забезпечило дріжджам поліпшені показники якості. Досліджено вплив люцерни в якості джерела азоту на життєдіяльність дріжджів S. cerevisiae. Гранули люцерни можна використовувати в поживному середовищі для культивування засівних дріжджів у виробничих масштабах.
|
|
|