Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Polischuk The study of saponins$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Polischuk I. M. The study of saponins of the raspberry cake alcoholic extract by HPLC [Електронний ресурс] / I. M. Polischuk, M. A. Komisarenko, M. Yu. Golik, T. V. Upyr // Вісник фармації. - 2018. - № 4. - С. 24-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2018_4_6 Мета роботи - дослідження сапонінів етанольного екстракту зі жмиху плодів малини звичайної. Об'єктом дослідження був екстракт, одержаний зі жмиху плодів R. idaeus. Дослідження сапонінових сполук проводили методом ВЕРХ. В екстракті були виявлені такі сапоніни: еускапова кислота (0,24 %), торментинова кислота (0,14 %), лупеол (0,65 %). Ці сполуки становлять інтерес для фармації і медицини як речовини з онкопротекторною і гепатопротекторною активністю. Висновки: вивчений якісний і кількісний склад сапонінів екстракту зі жмиху плодів малини. Результати вказують на перспективність створення нових лікарських засобів на основі біологічно активних речовин зі жмиху плодів малини, а також на необхідність більш глибокого вивчення фенольних сполук даного виду сировини.
|
|
|