Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Moskalets New genotypes and technological$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Moskalets T. Z. 
New genotypes and technological indicators of winter triticale [Електронний ресурс] / T. Z. Moskalets, S. P. Vasylkivskyi, B. V. Morgun, V. І. Moskalets, V. V. Moscalets, V. K. Rybalchenko // Biotechnologia Acta. - 2016. - Vol. 9, № 1. - С. 79-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2016_9_1_10
Мета роботи - вивчення нових ліній та сортів гексаплоїдного тритикале озимого за технологічними показниками та молекулярно-генетичними маркерами. Молекулярно-генетичні дослідження проведено за допомогою полімеразної ланцюгової реакції алельних варіантів локусів генів Wx-A1, Wx-B1, а якісні параметри зерна, борошна й хліба - за технологічними показниками. Вивчено нові сорти та лінії гексаплоїдного тритикале озимого Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці ім. В. М. Ремесла НААН України за технологічними показниками якості зерна, борошна й хліба. Ідентифіковано найбільш перспективні генотипи тритикале, основна продукція яких за умов полісько-лісостепового екотопу є якісною сировиною для виготовлення хлібопродуктів і біоетанолу. Проведено молекулярно-генетичну ідентифікацію алельних варіантів локусів генів Wx-A1, Wx-B1 тритикале, яка надає змогу на ранніх етапах онтогенезу спрогнозувати цільове використання генотипів. Уперше серед низки сортів і ліній тритикале поліського і лісостепового екотипів ідентифіковано біотипи з нефункціональним алелем "b" гена WxA1, який визначає високий вміст амілопектину в крохмалі, що є важливим для більшого виходу біоетанолу. З'ясовано, що технологічні показники зерна, борошна та хліба нових сортів і ліній тритикале озимого відповідають сучасним вимогам виробництва дієтично-харчових і біоенергетичних продуктів, що є актуальним і пріоритетним у контексті продовольчої безпеки України.
Попередній перегляд:   Завантажити - 242.5 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського