Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Deynichenko Study of the new$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Deynichenko G. 
Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp [Електронний ресурс] / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O. Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 4(11). - С. 15-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_4(11)__3
Висвітлено експериментальні дослідження процесу кислотного екстрагування пектинвмісної сировини (бурякового жому) із застосуванням нової моделі перемішувального елементу у порівнянні зі звичайною решітчастою мішалкою. Розроблено експериментальну установку та методику обробки результатів дослідження процесу екстрагування пектинових речовин із пектинвмісної сировини (бурякового жому) з застосуванням нового комбінованого перемішувального елементу. Побудовано математичні моделі у вигляді нелінійних регресійних рівнянь за методом планування багатофакторного експерименту з вхідними параметрами температури, тривалості та гідромодуля. Встановлено, що основний вплив на зміну вихідних параметрів становлять вхідні змінні температури та тривалості процесу. Наведено графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових екстрактів (концентрація пектинових речовин, молекулярна маса, комплексо- та драглеутворювальна здатність) залежно від вхідних параметрів температури та тривалості процесу екстрагування пектинових речовин. Аналіз цих характеристик надав можливість встановити раціональні вхідні параметри процесу екстрагування пектинових речовин. Раціональними робочими параметрами процесу кислотного екстрагування пектинових речовин із бурякового жому з застосуванням нового методу інтенсифікації процесу є температура 60 - 70 <^>oC, тривалість - 1 - 1,1 год та гідромодуль - 8 - 10. Дослідження проведено з метою інтенсифікації вилучення пектинових речовин із пектинвмісної сировини, підвищення технічного рівня процесу екстрагування та реалізації розробленого методу за промислових умов. За результатами досліджень встановлено доцільність застосування нового методу інтенсифікації. Подальше впровадження цих результатів у харчову та переробну промисловість надає змогу налагодження виробництва широкого асортименту пектинопродуктів (екстракти, рідкі та сухі пектинові концентрати).
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.144 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського