Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Deynichenko Study of the new$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Deynichenko G. Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp [Електронний ресурс] / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O. Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 4(11). - С. 15-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_4(11)__3 Висвітлено експериментальні дослідження процесу кислотного екстрагування пектинвмісної сировини (бурякового жому) із застосуванням нової моделі перемішувального елементу у порівнянні зі звичайною решітчастою мішалкою. Розроблено експериментальну установку та методику обробки результатів дослідження процесу екстрагування пектинових речовин із пектинвмісної сировини (бурякового жому) з застосуванням нового комбінованого перемішувального елементу. Побудовано математичні моделі у вигляді нелінійних регресійних рівнянь за методом планування багатофакторного експерименту з вхідними параметрами температури, тривалості та гідромодуля. Встановлено, що основний вплив на зміну вихідних параметрів становлять вхідні змінні температури та тривалості процесу. Наведено графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових екстрактів (концентрація пектинових речовин, молекулярна маса, комплексо- та драглеутворювальна здатність) залежно від вхідних параметрів температури та тривалості процесу екстрагування пектинових речовин. Аналіз цих характеристик надав можливість встановити раціональні вхідні параметри процесу екстрагування пектинових речовин. Раціональними робочими параметрами процесу кислотного екстрагування пектинових речовин із бурякового жому з застосуванням нового методу інтенсифікації процесу є температура 60 - 70 <^>oC, тривалість - 1 - 1,1 год та гідромодуль - 8 - 10. Дослідження проведено з метою інтенсифікації вилучення пектинових речовин із пектинвмісної сировини, підвищення технічного рівня процесу екстрагування та реалізації розробленого методу за промислових умов. За результатами досліджень встановлено доцільність застосування нового методу інтенсифікації. Подальше впровадження цих результатів у харчову та переробну промисловість надає змогу налагодження виробництва широкого асортименту пектинопродуктів (екстракти, рідкі та сухі пектинові концентрати).
|
|
|