Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Щербакова Знезараження ковбасних виробів за$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Щербакова Н. С. Знезараження ковбасних виробів за допомогою мікрохвиль [Електронний ресурс] / Н. С. Щербакова, Ж. О. Передера, С. Б. Передера, А. Ю. Лубенська // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 1-2. - С. 106-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_1-2_25 Наведено дані про знезараження ковбасних виробів НВЧ-хвилями. Встановлено, що на зменшення кількості мікроорганізмів у ковбасних виробах впливають режим потужності мікрохвильової печі та час обробки зразків. Визначено, що час обробки проби має більш значний вплив на зменшення кількості мікроорганізмів у ній, аніж вибраний режим потужності мікрохвильової печі. Тривале опромінення виробів НВЧ-хвилями (протягом 3-х хв) сприяє знищенню більшої кількості мікроорганізмів, але мінімальний час (1 хв) достатній для зменшення кількості мікрофлори ковбасного виробу сумнівної свіжості для того, щоб вважати його не шкідливим для організму людини після знезараження.
|
|
|