Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Стрельченко Вплив питомого навантаження на$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Стрельченко Л. В. 
Вплив питомого навантаження на кінетику процесу при конвективно-терморадіаційному сушінні яблучних снеків [Електронний ресурс] / Л. В. Стрельченко, І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 132-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_16
Снеки є одним з різновидів розповсюдженої в сучасному світі так званої "швидкої їжі". Існує велика кількість як натуральних снеків, так і з різними добавками. На основі аналізу ринку снеків в Україні виникла потреба в розробці нового продукту, яким можуть харчуватися люди з певними обмеженнями і навіть діти. Розробка нової технології яблучних снеків надає змогу одержати продукт з невисокою калорійністю та збалансованим хімічним складом. З метою встановлення оптимального питомого навантаження напівфабрикату дослідження виконували на лабораторній установці за різних навантажень: 2,2 кг/м<^>2, 4,4 кг/м<^>2, 6,6 кг/м<^>2, 8,8 кг/м<^>2 та 11,0 кг/м<^>2. У результаті досліджень одержали 5 зразків снеків. На підставі проведених органолептичного і фізико-хімічного аналізів одержаних снеків показано, що оптимальним питомим навантаженням на сушарку є 8,8 кг/м<^>2. Сировиною для сушіння був осінній сорт яблук Голден Делішес. Особливою перевагою цих яблук є значна величина плоду (більше 200 г), більше співвідношення у порівнянні з іншими сортами м'якоті до насіннєвої камери і менша товщина шкірки. Це надає змогу мінімізувати відходи, що має суттєве значення, особливо у промислових масштабах. Цей сорт яблук відрізняється високими вихідними показниками, зокрема вмістом цукрів і цукрово-кислотним індексом. Раціональні параметри сушіння та інтенсифікація процесу досягається комбінацією таких параметрів сушіння, як форма та розміри матеріалу і його питоме навантаження. Комбінація конвективного і терморадіаційного сушіння за імпульсного донесення теплоти до поверхні яблучних снеків забезпечила бажані якісні технологічні характеристики і зменшення витрат енергії у порівняноні з конвективним чи терморадіаційним сушінням. З'ясовано, що механізм та інтенсивність перенесення вологи у матеріалі залежать від форми зв'язку вологи з матеріалом, дифузії парогазового середовища через капілярно-порову структуру матеріалу. Наведено криві сушіння і швидкості сушіння, залежності коефіцієнтів тепломасообміну за різних навантажень конвективно-терморадіаційним енергопідведенням.
Попередній перегляд:   Завантажити - 404.22 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського