Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Родіонов Вплив кисломолочної продукції на$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Родіонов В. П. Вплив кисломолочної продукції на мікробіоценоз та місцевий імунітет кишечника у дітей раннього віку: результати дослідження [Електронний ресурс] / В. П. Родіонов, І. М. Матвієнко, Л. В. Квашніна, О. М. Кравченко // Современная педиатрия. - 2014. - № 1. - С. 113-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Sped_2014_1_24 Мета роботи - вивчити вплив дитячих продуктів харчування "Сирок дитячий "Агуша" та "Йогурт дитячий "Агуша" на формування та підтримання мікрофлори кишечника і його захисних можливостей, збалансованість метаболізму білка та кальцію; визначити безпечність, ефективність та переносимість цих продуктів у харчовому раціоні дитини раннього віку. У дослідженні взяли участь 80 клінічно здорових дітей віком 6 - 36 місяців, які одержували молочнокислі продукти "Агуша" у рекомендованому за віком об'ємі протягом 45 днів. Усім дітям було проведено дослідження мікрофлори кишечника на початку і наприкінці спостереження за стандартними методиками, а також стану місцевого імунітету кишечника. За даними бактеріологічного дослідження випорожнень, проведеного на початку дослідження, у всіх дітей було виявлено дисбіотичні зміни, як в анаеробній, так і в аеробній ланках мікробіоценозу кишечника. На тлі прийому кисломолочних продуктів "Агуша" відбулося збільшення кількості кишкової нормофлори, зменшення умовно-патогенної та патогенної мікрофлори за рахунок антагоністичного впливу молочнокислих бактерій; нормалізація стану місцевого імунітету кишечника. Вживання продуктів "Агуша" дозволило наблизити раціон дітей до нормативних вікових показників за основними нутрієнтами. Висновки: позитивний вплив продуктів "Агуша" на мікробіоценоз кишечника та місцевий імунітет, висока харчова цінність та добра переносимість дозволяють рекомендувати їх вживання для профілактики порушень кишкового мікробіоценозу а також комплексного лікування дисбіозів у дітей без додаткового застосування пре- та пробіотиків.
|
|
|