Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Павлюк Активація рослинних біологічно активних$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Павлюк Р. Ю. Активація рослинних біологічно активних речoвин та біополімерів фізичними методами [Електронний ресурс] / Р. Ю. Павлюк, Н. В. Дібрівська, В. В. Погарська, В. В. Яницький, В. А. Афанасьєва, Т. В. Крячко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2009. - Вип. 1. - С. 60-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2009_1_12 Проаналізовано новий спосіб активації біологічно активних речовин (БАР) та біополімерів плодово-ягідної сировини з використанням попередньої обробки у вихровому шарі феромагнітних часточок змінного електромагнітного поля, зокрема, магнітної складової, перемішування та подрібнення, в апараті ВА-100. Описано процес подрібнення дикорослих ягід під час одержання пастоподібних функціональних напівфабрикатів домішок, який виявляється у більш повному вилученні БАР зі зв'язаного стану в нанокомплексах з біополімерами у вільний та деструкції біополімерів - пектинових речовин, їх трансформації в розчинну форму та одержання напівфабрикатів з більш високими драглетвірними властивостями, розкрито механізм даного процесу.
|
|
|